1r de batxillerat B a la ruta de l’exili

Els dies 19 i 20 de novembre, l’alumnat del 1r del batxillerat Humanístic-Social ha recorregut alguns dels escenaris històrics relacionats amb l’exili dels republicans que van haver de fugir del país arran del cop d’estat franquista de 1936. Acompanyats d’una guia del Museu Memorial de l’Exili  (MUME), el primer dia hem accedit al fons documental que s’exposa al museu de la Jonquera; tot seguit hem anat fins a La Vajol per visitar l’entorn de la Mina d’en Negrín, on es va custodiar el tresor de la República a les acaballes de la guerra i, finalment, hem resseguit les passes dels presidents Companys, Azaña i Aguirre en la seva accidentada marxa a l’exili a través del coll de Lli.

El segon dia, hem conegut de prop la dura realitat de les mares dels camps de concentració que hi havia a la Catalunya Nord, tot visitant la Maternitat Suïssa d’Elna. Des d’aquesta població ens hem desplaçat fins a la platja d’Argelers per trepitjar la sorra on van ser confinats gran part dels gairebé 500,000 exiliats republicans que hi van arribar l’hivern de 1939 i, com a cloenda, hem rendit homenatge a les víctimes, entre ells 70 criatures de menys de 10 anys, davant l’estela que hi ha al Cementiri dels Espanyols -l’únic lloc, ens ha explicat el professor Rigol, on cada dia s’alça la bandera republicana.

Podeu veure les fotos clicant sobre aquest ALBUM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>