Taller “Investiguem la vacuna de la malària” al Cosmocaixa

El passat dimarts 26 de març, l’alumnat de 2n de Batxillerat  de Biologia  ha fet una visita al Cosmocaixa per a realitzar un taller de laboratori sobre les vacunes més eficaces per a combatre la malària, malaltia molt greu que causa milers de  morts l’any al nostre planeta, sobretot a la zona tropical.

En petits grups i amb el material de laboratori adient, entre el qual destacava la micropipeta que a alguns els ha costat una mica de manejar, han pogut realitzar una tècnica específica anomenada ELISA. Han simulat el procés de treball a un laboratori immunològic que pretén trobar el millor candidat com a vacuna experimental de la malària, i han après alhora molt més sobre aquesta letal malaltia. Hi ha alumnes als quals no els ha costat massa d’imaginar-se treballant en un lloc així.

En acabar el taller hem fet una volta pel Bosc Inundat i per l’exposicó temporal de “Tintín i la Lluna” i … cap a Sant Vicenç que falta gent i no ens sobra el temps!!!

 

1 comentari

  1. Montse

    La investigació fa avançar la ciència i la medicina. Segurament més d’algun dels alumnes o de les alumnes, estan interessats a dedicar-s’hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>