Projecte Mart XXI a la UPC: és possible una colònia humana a Mart?

La Universitat Politècnica de Catalunya, amb seu a Castelldefels, organitza un projecte per a estudiants de 4t d’ESO anomenat MART XXI: és possible una colònia humana a Mart? Aquesta activitat té la voluntat d’orientar, motivar, estimular i presentar la ciència de manera atractiva, amb la intenció de reforçar l’autoconfiança i la capacitat de treball en equip.

En aquesta edició l’alumnat de St. Vicenç ha treballat amb altres nois i noies del Baix Llobregat, barrejats, en grups reduïts i guiats per persones de la mateixa Universitat. El treball s’està fent a les instal·lacions del Campus de la UPC de Castelldefels durant 5 dies de gener i febrer de 2019, en horari de matí i amb l’acompanyament de membres del professorat de l’institut. Un cop acabat el projecte, el nostre alumnat participant, i els familiars que ho vulguin, podran assistir a un acte a la mateixa Universitat Politècnica amb parlaments dels ajuntaments participants, la Diputació de Barcelona i membres de la UPC. Al final de l’acte es projectarà un vídeo amb un seguiment de l’activitat.

S’ho estan passant molt bé, aprenen d’una manera molt significativa, estan treballant en equip i de ben segur arribaran a conclusions semblants a què van arribar tècnics de la NASA o de l’Agència Espacial Europea (ESA), en el seu moment. Aquesta iniciativa va començar el 2008 i esperem que segueixi motivant alumnat per a l’estudi de la ciència durant molts anys.

1 comentari

  1. Montse Bordanova

    Una activitat enriquidora que fa que l’aprenentatge i l’experiència de treballar en equip ajudin l’alumnat a assolir els swus reptes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>