La Carla Benet, cap del departament de Català, ha guanyat un premi de traducció del xinès al català

La professora del nostre institut Carla Benet, cap del departament de Català, ha guanyat el Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan per la seva adaptació al català de L’amor que fa caure ciutats, obra de l’escriptora Eileen Chang. Es tracta de la primera vegada que s’atorga aquest guardó a una traducció al català. El premi va ser lliurat en un acte a la seu de l’Institut Confuci de Barcelona el 17 d’octubre passat.

La Carla va estar vivint a la Xina i sap parlar i escriure xinès. Abans de treballar al nostre institut, va ser estudiant i professora de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB. El jurat ha destacat que la traducció de la Carla  “recull bé el sentit i l’estil de l’obra original” i que “mostra una gran sensibilitat literària i és capaç de reflectir la gran complexitat poètica de l’original en un català genuí i que flueix”.

L’amor que fa caure ciutats, segons el jurat, “combina de manera molt reeixida una temàtica universal amb un context històric singular de l’època que descriu la Xina de la dècada de 1930”, com també compagina “amb gran encert la dimensió subjectiva i personal de les protagonistes amb la dimensió social en què viuen”. L’obra s’emmarca, a més, en un “procés actual de revaloració de la literatura xinesa que s’està produint tant a la Xina com internacionalment”.

Estem molt contents que la Carla hagi guanyat aquest premi i des d’aquí volem donar-li la nostra més sincera enhorabona.

1 comentari

  1. Montse

    Carla, la meva més cordial enhorabona per aquest guardó ben merescut.
    La meva més sincera felicitació !!!
    Una abraçada ben dolça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>