El dilema de les xarxes

Aquests dies, amb l’alumnat de 1r de Batxillerat, hem estat visualitzant a la classe d’anglès el documental de Netflix The Social Dilemma, en què extreballadors d’empreses de tecnologia com Twitter, Google o Facebook expliquen com aquestes eines gratuïtes han estat dissenyades per atraure l’atenció dels usuaris i explotar totes les dades a les quals accedeixen per al seu benefici. Alhora, el documental defensa que aquestes empreses estan causant un dany social important, especialment als adolescents, i que estan acumulant un nivell de poder sense precedents en la història de la humanitat.

La visualització en versió original en anglès va anar seguida d’unes activitats de reflexió per ajudar l’alumnat a prendre consciència de part de l’impacte que l’ús d’aquestes eines està tenint sobre la societat i sobre ells mateixos com a usuaris.

Us deixem el tràiler i us animem a mirar el documental sencer, i a fer una reflexió sobre els efectes que poden tenir les xarxes socials sobre els joves i la societat en general.

1 comentari

  1. Montse

    Una activitat molt atractiva, un documental molt interessant. Moltes ganes de veure’l sencer. Un bon exercici de reflexió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>