Mompou, posa’t guapo!

Durant part del segon trimestre des de la matèria de projectes els alumnes de 1r d’ESO han estat treballant el projecte Mompou, posa’t guapo!. En aquest projecte els alumnes han de fer propostes per millorar el nostre centre d’acord a un pressupost de 1000€. Aquest últims dies cada grup-classe ha estat debatent les diferents idees proposades i buscant pressupostos. Finalment cada grup-classe ha decidit quina és la idea que volen portar a la votació general que es durà a terme el dijous 8 d’abril.

A continuació us deixem uns petits articles que han escrit els redactors i redactores de cada grup-classe en el qual ens presenten les seves idees. Si us plau no deixeu de seguir les nostres xarxes socials a través de les quals cada grup-classe seguirà informant dels avantatges que suposen les seves millores. Animem a tots i totes les alumnes del centre a participar en la votació dijous.

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICLE DE 1rA

Com ja sabeu, a 1r d’ESO estem realitzant el projecte de “Mompou posa’t guapo”, que tracta de fer propostes de millora a l’institut d’una manera que ens pugui beneficiar. A la nostra classe (1r A) volem posar un racó per llegir, el seu pressupost és de 810 €. Cada grup de 1r ha proposat una idea i el pròxim 8 d’abril es duran a terme les votacions, hi podrà votar tothom.

Volem posar aquests punts de lectura perquè quan acabem un examen o tenim temps lliure puguem aprofitar el temps, i a més a més així ens posem una mica a llegir. Podem desconnectar una mica de tot i oblidar-nos dels problemes.

Considerem que aquesta proposta beneficia a tot l’alumnat , no és perillosa, és molt barata ja que el pressupost anterior és la suma del preu final per poder posar aquest punts de lectura a totes les aules, de 1r d’ESO fins al Batxillerat. Si la nostra proposta no us ha agradat, podeu votar pels altres cursos: a 1r B volen posar miralls a les classes, a 1r C volen posar una taula de ping pong que es juga amb el peu, a 1r E volen posar noves portes. Esperem el vostre vot, animeu-vos!!!

ARTICLE DE 1rB

El “Mompou, posa’t guapo!” és un projecte que estem duent a terme a 1r de l’ESO i en el qual ens donen un pressupost d’entre 500 i 1000 € per destinar a millores al nostre centre. Aquestes millores es decideixen mitjançant un procés participatiu el dijous 8 d’abril a l’hora del pati, quan tot l’institut podrà votar entre cinc opcions diferents i la proposta guanyadora s’aplicarà a l’institut.

La nostra proposta, la de 1r ESO B, és posar miralls als lavabos, amb un cost total d’uns 150 . Es tracta d’uns miralls segurs perquè estan fets de vinil, ja que així evitarem ruptures i accidents innecessaris. A més, gràcies a ells, pots saber si estàs ben pentinat, si t’has fet mal o si t’has tacat, entre altres coses. En resum, la nostra proposta té moltes utilitats i per això volem que voteu els miralls.

Si no voleu votar aquesta proposta, les altres opcions són: 1r d’ ESO A: Posar estanteries pels llibres, 1r d’ ESO C: Renovar totes les portes de 1r d’ESO, 1r d’ ESO D: unes taules de ping pong i 1r d’ ESO E: unes pissarres magnètiques.

Us animem a que voteu pels miralls, voteu els miralls, voteu la proposta de 1r ESO B!

ARTICLE DE 1rC

El projecte de Mompou posa’t guapo consisteix en el fet que el alumnes de 1r ESO escullin una proposta per millorar l’institut i tot els membres del centre la podrem votar en unes eleccions. La votació es farà el 8 d’abril i podrà participar tot l’alumnat i tots els professors. En aquest cas nosaltres, els alumnes de 1r ESO C hem escollit una taula de teqball de proposta.

La taula que nosaltres comprarem té  d’un cost aproximat de 600€.

Pensem que és una bona proposta, ja que es una alternativa més que abans no existia. Així tindrem  un nou esport per poder fer a l’hora del pati i podrem jugar a més és molt entretingut perquè el teqball és una barreja d’esports com el futbol i el ping-pong, és un esport poc conegut. 

També heu de saber que hi ha unes altres propostes a les diferents classes: 

1r A: Punt de lectura (biblioteca) 

1r B: Posar miralls als lavabos.

1r D: Canviar les llums per leds i canviar la pissarra al color blanc.

1r E: Canviar les portes. 

Esperem que voteu la nostra proposta, moltes gràcies per la vostra atenció. 

ARTICLE DE 1rD

Com molts ja sabeu al Mompou estem d’eleccions, La proposta que hem escollit els alumnes de 1rD ha estat fer el canvi de pissarres magnètiques per tercer i llum noves per 1r. Per tant, canviaríem les pissarres de guix per pissarres magnètiques i les llums per unes de led. 

Hem escollit aquestes propostes perquè les llums led no contaminen tant com les normals i les pissarres magnètiques perquè així la gent que és al·lèrgica al guix no patirà tant. Ens ha costat decidir-nos, però finalment ha sortit aquestes dues propostes. Són propostes que tenen molts beneficis i que poden ajudar a què l’institut sigui millor. També, a part que les pissarres magnètiques van bé pels al·lèrgics al guix, no embruten tant. Les llums led són les més adequades per augmentar la concentració i l’estudi a diferència de les normals, ja qu aquestes generen estrès, irritació i fatiga visual. Creiem que estarem una mica més tranquils si ho fem. 

Les pissarres magnètiques les anàvem a posar a segon, però vam veure que ja tenien pissarres de retoladors així que finalment ens vam decidir per tercer. Potser a altres classes també vindria bé llums noves, però el pressupost de 1000€ no ens arribava per tant. El diners que ens han sobrat els podem utilitzar per comprar recanvis quan es gastin els retoladors. Seguidament també hem escollit aquesta proposta, ja que és una millora per l’institut, estan en molt mal estat i vam pensar què algunes llums poden fer pampallugues i poder distreure als companys i companyes. Les pissarres magnètiques les vam escollir per poder remodelar una mica l’institut i evitar el llançar els guixos. També pensem que els retoladors són més duradors perquè els guixos es trenquen, els tirem o algunes professores se’ls enduen. Pels qui vulgueu saber com són, serien com les pissarres que hi ha a l’aula de música i al laboratori.

Creiem que són bones propostes, ja que beneficien a tot l’alumnat de 3r. Vam escollir aquestes propostes perquè ens semblaven les més adequades. Està molt bé perquè fins i tot ens sobren alguns diners que es destinaran a altre material necessari. També hem escollit les llums per els de primer de la ESO perquè si alguna llum esta espatllada, no els distreguin tant i es puguin concentrar més. Creiem que els guixos es gasten molt fàcilment, son molt fàcil de trencar i de perdre. També, creiem que pot ser una molt bona proposta per a l’any que bé perquè quan facin aquest projecte, els alumnes de 1r, podran escollir com a candidatura posar unes pissarres magnètiques per a les seves classes i així l’institut estarà ple de pissarres magnètiques i tothom podrà gaudir d’aquestes.

Creiem que és una bona idea, perquè no només hem pensat per 1r, sinó, també per altres cursos, i no és una idea dolenta, ja que hem utilitzat bé els calers, perquè, encara que hem donat dues idees, ens han sobrat diners, com per exemple, per el retoladors de les pissarres. Les pissarres de guix embruten molt, cosa que pot perjudicar a companys, companyes i professors, en canvi les pissarres magnètiques no embruten tant, i així podem tenir un millor espai de treball.

També pensem que hem escollit una bona proposta perquè hem pensat dues idees en una, és a dir, és com si la nostra proposta estigués dividida en dues parts completament diferents, ja que no tenen res a veure però les dues beneficien a gran part de l’alumnat i això suposa que fem un ús més productiu dels diners. 

ARTICLE DE 1rE

El projecte ” mompou posat guapo” consisteix en que els alumnes amb un pressupost màxim de mil euros han de pensar que es pot arreglar, millorar o cambiar per a que la seva estança a l’institut sigui més agradable.

La classe de 1r E ha decidit canviar les portes per vàries raons com per exemple: no es poden tancar amb claus  i és difícil obrir-les, estan trencades, estan molt desgastades i el color rosa no li agrada ningú.

Creiem que la nostra idea és molt útil perquè hem tingut bastants problemes amb elles.

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>