Ruta Ramon Llull amb 1r de batxillerat

El dijous 19 de desembre 1r de batxillerat vam fer la ruta Ramon Llull de Barcelona. Al llarg del recorregut vam poder admirar elements iconogràfics, artístics i evocatius del “mestre il·luminat”. A més, la sortida ens va servir perquè grup per grup expliquéssim els continguts teòrics de literatura medieval que hem treballat durant el trimestre a les classes de Llengua catalana i literatura.

Al llarg del matí vam poder visitar l’estàtua de Ramon Llull que hi ha al vestíbul de la seu històrica de la Universitat de Barcelona, situada a la plaça Universitat. A continuació, vam dirigir-nos cap a la catedral de Barcelona, on hi ha el sepulcre del sacerdot dominicà Sant Ramon de Penyafort, amb qui l’autor va tenir un fort lligam. Després, vam desplaçar-nos cap al cor del Call Major, on vam veure la sinagoga major i el barri jueu medieval de la ciutat. A la plaça de Sant Jaume vam fer un recés per esmorzar. A continuació, vam passar pel carrer Jaume I i vam anar a la plaça del Rei, on vam podem admirar l’escalinata del Palau Reial Major, antiga residència dels comptes de Barcelona i dels reis de la Corona d’Aragó. I finalment vam acabar la caminada a la plaça de Sant Miquel, lloc on vam observar la roda lul·liana que hi ha al fris d’un dels edificis.

La sortida ens va servir per poder compartir els coneixements adquirits sobre la figura i l’obra de Ramon Llull i de les cròniques de Jaume I, Bernat Desclot, Ramon Muntaner i Pere el Cerimoniós.