Primavera castellera a l’Esteve Terradas

A partir d’una proposta en el marc del Pla de l’Entorn, els Castellers de Cornellà han engegat un
projecte educatiu per aprofitar les oportunitats pedagògiques i els valors que els castells
ofereixen. Poques activitats apleguen dosis semblants de treball en equip, de cooperació per assolir un objectiu comú i d’esforç col·lectiu. En un castell hi participen persones de diferents edats, complexions físiques, maneres de ser i de pensar… tothom pot trobar-hi el seu lloc i sentir-se part d’una tasca comuna.
Una activitat oberta, sana i divertida per a tota la comunitat educativa que s’engegarà en tres instituts de la ciutat: IES Cornellà, Maria Aurèlia Capmany i Esteve Terradas. Els tallers, que es desenvoluparan els dilluns en horari de tardes (de 4 a 6), miraran d’apropar als nois i noies les nocions bàsiques dels castells: les posicions a la pinya, la tècnica per pujar al tronc o les sensacions que es viuen quan ets a dins d’un castell. Els assajos es realitzaran al gimnàs de l’institut, organitzats i duts a la pràctica per membres de l’equip de tallers dels Castellers de Cornellà.
Acabades les sessions d’assajos, una festa-actuació convocarà les colles dels tres instituts per tal que puguin compartir i mostrar, en un espai públic i acompanyats per familiars i amigues, el que han après al llarg de l’experiència, en un ambient festiu i obert al barri.

Dilluns 11-18-25 de març +1-8 d’abril
5 sessions d’assaig de la colla de l’institut
Horari previst: de 16 a 18hrs.