Conferència URV

El 18 de gener els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat van assistir a la conferència que Jordi Ginebra, catedràtic de Filologia Catalana de la URV, va impartir amb el títol “Qui fabrica paraules noves?”. Dins la nostra societat tan canviant, van poder aprendre que la llengua és dinàmica i canviant al llarg del temps, i és bo que així sigui.

També va incidir en la importància de no coaccionar els parlants i deixar que tothom s’expressi en llibertat; això sí, tenint en compte en quin àmbit d’ús ens trobem. Per tant, cal respectar i utilitzar la llengua col·loquial, però en un registre formal hem de saber utilitzar l’estàndard.

Finalment, es va centrar en els neologismes, dels quals en va citar moltíssims exemples curiosos i interessant i va explicar els mètodes que es poden seguir actualment per detectar-los i poder-los estudiar.

https://photos.app.goo.gl/JkON1tcoXeuou4sO2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>