Activitats escolars

Internet segura – Les xarxes socials

Els alumnes de 2n d’ESO realitzen un taller anomenat: “Internet segura – Les xarxes socials”, que pretén que els alumnes identifiquin els riscos que hi ha a Internet i les xarxes socials, reflexionin sobre les mesures de seguretat que cal prendre i adoptin aquestes conductes segures a l’hora d’utilitzar-les.

L’activitat tenia com a objectiu demostrar que podem elaborar plats que solem menjar als restaurants “fast food” de manera casolana i amb ingredients saludables, com ara la pizza.

 


Xerrada begudes energètiques

Aquest curs, el centre farà una xerrada als alumnes de 1r ESO per amb la col•laboració de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, per tal de prevenir el consum de begudes energètiques entre els nostres adolescents. I així donar-los a coneixer tots els riscos que comporten beure aquest tipus de begudes a aquestes edats“Les begudes energètiques son refrescos enriquits amb cafeïna, taurina, vitamines…. que tenen en comú el seu elevat contingut en cafeïna (equivalent a dos expressos). Aquesta composició fa que siguin uns productes “excitants” que associats a certes formes de consum poden provocar trastorns cardíacs, que poden arribar a ser greus.”


Taller de RCP

El Departament d’educació física de l’institut commemora el dia europeu de la resuscitació cardiopulmonar ( RCP).

Realitza un acte institucional al IMET per fer difusió del programa de SVB a les escoles i de reconeixement als centre educatius, entre els que està l’Institut Collblanc de La Canonja, que ho porten a terme la formació en RCP dins el seu programa curricular.

Si voleu podeu entrar a la pagina del CCR, http://www.ccr.cat/ hi trobareu més informació interesant.


Esmorzars saludables

Un curs més l’institut Collblanc amb la col•laboració dels alumnes del Grau Superior de Dietètica de l’institut Cal•lípolis de Tarragona ha realitza una xerrada als alumnes de 2n d’ESO per conscienciar-los de la importància de dur una bona alimentació diària.

I amb més detall de realitzar “Uns esmorzars saludables” que els permeti portar una dieta equilibrada i amb tots els aliments necessaris per arrancar el dia amb energia.

 


Dinar alumnes Cal·lipolis

Un any més els alumnes de segon del CFGS de Dietètica han organitzat un dinar al centre per tal d’acomiadar –se dels alumnes del programa Activa’t, amb els qual han treballat durant tot el que va de curs per tal de promoure la pràctica de l’activitat física de manera regular i oferir conceptes de nutrició i alimentació per fomentar els bons hàbits nutricionals.

Des d’aquí agrair molt el treball fet a aquests alumnes i a tots els que fan possible aquest programa.

Aquest és el menú que han fet.

 


Xerrada sobre sexualitat

Un curs més ens han visitat dos conferenciants (una llevadora i una psicòloga del CAP La Granja) per tal de dur a terme diferents xerrades de sexualitat.

En aquestes xerrades els alumnes de 3r realitzen un taller de dues hores.

L’exposició es va concentrar sobretot en la SIDA, però també es va parlar de sexualitat, d’una manera clara i sense tabús. Per al de fomentar una consciència clara sobre la pròpia sexualitat, lliure dels prejudicis.

A més a més, se’ls a donat a conèixer els diferents mètodes anticonceptius que hi ha, i han après a posar de manera correcta un preservatiu.

 


Programa d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Un curs més ens visitarà la Guàrdia urbana de Tarragona dintre del Programa d’Educació Vial de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

En aquesta activitat, els monitors d’educació Viària de la guàrdia urbana utilitzaran dos simuladors de motocicleta-ciclomotor amb ordinador, amb l’objectiu de què els nostres alumnes de primer de l’ESO, coneguin i aprenguin a respectar les normes bàsiques a l’hora de conduir un ciclomotor.

La finalitat del programa d’educació viària és treballar perquè els nens i nenes aprenguin a valorar la importància que representen, tant per a la seva seguretat com per la dels altres, els comportaments responsables i cívics, la convivència, la solidaritat i el respecte a més d’orientar-los sobre comportaments i situacions de risc.

Programa d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana de Tarragona

 


Programa de continuïtat a secundària: Reprenem-ho

Xerrada per a l’alumnat de tercer i quert de l’ESO a càrrec de l’Equip de Prevenció de l’Oficina Jove de l’Ajuntament de Tarragona.

Es tracta d’un programa de continuïtat a secundària (de 14 a 17 anys) del programa “L’aventura de la vida”, on es treballa, fonamentalment, l’alcohol.

Està adreçat a alumnes de tercer i quart de la ESO i té com a objectius que els adolescents disposin d’una informació objectiva, i desenvolupin els valors i les habilitats necessàries per decidir de forma raonada i autònoma en relació al consum de drogues, adoptant estils de vida saludables.

 


Programa Escola i Empresa

Elaborat conjuntament amb el Departament d’Ensenyament, el programa se centra en la trobada entre l’alumnat i una persona que dirigeix la pròpia empresa que els explicarà la seva vivència.

La conversa amb aquesta persona i la reflexió sobre la seva motivació i dia a dia ajudarà els i les estudiants a visualitzar aspectes de la vida a l’empresa i del seu paper en la societat des d’una perspectiva diferent a la que és habitual

L’objectiu d’aquesta sessió és conèixer millor l’empresa a través de la vivència personal d’una persona que en dirigeix una. Situarem l’empresa a la societat, entendrem el paper que hi fa l’empresari o el directiu o directiva i coneixerem les competències que posa en joc a la seva feina.

• Conèixer el concepte d’empresa i la seva funció dins la societat.

• Reconèixer la importància de la figura de l’empresari/a o directiu/a.

• Identificar les competències d’aquests professionals

 


Mobilitat segura

Xerrada sobre Mobilitat segura.

A Càrrec de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Tarragona.

OBJECTIUS: Reflexionar sobre les conductes que comporten risc en situacions relacionades amb la mobilitat, i que són considerades com “normals” socialment, incidint, sobre tot, en les possibles conseqüències, en un intent de sensibilitzar l’alumnat.
.

 


Vols dir que controles?

Xerrada per a l’alumnat de Batxillerat a càrrec de l’Equip de Prevenció de l’Oficina Jove de l’Ajuntament de Tarragona.

L’objectiu de la sessió es fer reflexionar sobre l’actitud dels joves davant diferents situacions ( consum de drogues, alcohol, sortir de festa…) i sobre com influeix la pressió del grup en la presa de decisions
.
.

 


Classes sense fum

Un curs més el centre s’adhereix al Programa “Classes sense fum”.

El concurs s’adreça als nois i les noies de 1r i 2n d’ESO dels centres educatius de Catalunya. S’integra dins del programa Smokefree Class (Classe sense fum), en el qual participen centres de l’Estat espanyol i d’altres països de la Unió Europea.

Per més informació clicleu al enllaç