AEE Collblanc

L’alumnat de primer de batxillerat descobreix el Triatló

El dijous 15 d’octubre els alumnes de primer de batxillerat van participar en el II Triatló Interdisciplinar de Catalunya disputat a la platja Llarga de SalouLa competició va consistir en nedar 200 metres, fer 8 km en bicicleta i córrer 1,5 km. Aquest triatló ha estat organitzat pel departament d’Educació Física del centre i els mateixos alumnes, que feien d’ajudants o competien.

Es tracta d’una iniciativa que va sorgir a l’Institut Josep Tapiró, reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, a la qual s’hi han afegit diversos instituts: Tarragona, Ramon Barbat, Martí l’Humà, Vidal i Barraquer, Berenguer d’Entença, l’Aula 15 i la Unitat d’Escolarització Compartida de Salou i l’institut Collblanc.

El nostre centre va portar 25 atletes i 16 alumnes organitzadors de les entrades i sortides a boxes. Tot i que l’objectiu de l’activitat era conèixer i viure de ben a prop com és un triatló, cal destacar que Rosa Pérez, Elena Gómez i Alexia Muñoz en fèmines, i Fran Grima, Isma Lancharro i Joaquim Jiménez en categoria masculina van ser els primers classificats. Tanmateix, l’esforç, la il•lusió i les ganes que hi posaren tots els alumnes va ser increïble.Cal destacar l’ajut de l’AMPA del nostre centre i també de l’Ajuntament de la Canonja, sense el suport dels quals no hauria estat possible realitzar l’activitat.


 Volei rotació amb els alumnes de tercer de l’ESO

La setmana passada els alumnes de 3r d’ESO a les sessions d’educació física van rebre la visita d’en VLADIMIR BOGOEVSKI, un gran professional en l’esport del voleibol, actualment entrenador i jugador del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.
Les classes formen part del programa “Esports a la carta” que ofereix l’Ajuntament de Tarragona a tots els centres educatius i tenen com objectiu donar a conèixer modalitats esportives que no estan a l’abast dels centres escolars de primària i secundària, i fomentar la seva pràctica fora de l’horari escolar.

Amb aquestes sessions, l’Associació Esportiva Escolar IES Collblanc vol aprofitar la gran acollida que està tenint el voleibol a la matèria d’Educació Física per consolidar l’equip de voleibol que es va crear l’any passat gràcies també a la participació del Institut en aquest mateix programa de l’Ajuntament de Tarragona el curs passat. Aquest any, però, l’equip de voleibol es veurà reforçat per una major participació de jugadores, i a més, aquest curs competirà en el torneig comarcal escolar.
Fotos de les sessions de volei rotació de 3rESO

Nacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja


 Bitlles catalanes i integració a l’institut Collblanc

Aquest passat dimecres 22 d’abril, 36 usuaris dels centres ocupacionals d’Onada Tarragona i de Torredembarra, d’Estela de Tarragona, de Ginesta de Valls i del Ventall del Vendrell varen participar a l’Institut Collblanc de la Canonja a la sessió de bitlles tradicionals catalanes, activitat programada dins les XIX Jornades esportives per a Centres Ocupacionals i Escoles d’’Educació Especial.

Com ja es habitual, els alumnes de l’institut varen tenir una participació força activa en la jornada, coordinant la mateixa, amb una gran implicació i facilitant, una vegada més, el poder assolir l’objectiu de la integració i de la sensibilització vers aquest col•lectiu. Un model que està funcionant molt bé a les diferents actuacions similars del programa amb la resta de centres educatius implicats.

Aquesta bona resposta i sensacions, ens ha fet plantejar a la Fundació Onada i al nostre consell esportiu convocar una torneig de bitlles per a centres de persones amb discapacitat, programant tres jornades en tres centres escolars diferents amb el criteri esmentat en el que els alumnes, en aquest cas de Secundària, tinguin també un paper també protagonista, conjuntament amb els participants.


 AEE Collblanc

El Consell Esportiu del Tarragonès, conjuntament amb la Fundació Onada il’Escola SOLC, desenvolupa diferents programes de caire lúdic i esportiu, que afavoreixen la formació integral dels membres de diferents tallers i centres ocupacionals i d’escoles d’educació especial, tant de Tarragona i comarca, com d’altres comarques properes.

Dos objectius bàsics defineixen clarament aquestes jornades i trobades, des de el punt de vista terapèutic:L’oferta de nous àmbits d’experiència i de coneixement dins dels serveis dels tallers i dels centres als usuaris.La participació en l’entorn comunitari i l’intercanvi en les relacions interpersonals.En aquest cas el Departament d’Educació Física de l’Institut Collblanc de La Canonja col•labora en l’organització de les activitats lúdiques de Tennis taula el dimecres 11 de març i de Bitlles Catalanes el dia 15 d’abril.Alumnes de 3r d’ESO i Batxillerat organitzaran i adaptaran les diverses activitats al mateix temps que acompanyaran i ajudaran als participants a gaudir d’una bona estona fent una activitat lúdica i esportiva. L’experiència de interactuar amb persones amb aquest tipus de discapacitats és d’un gran valor a nivell emocional i els enriqueix molt com a persones

Dos objectius bàsics defineixen clarament aquestes jornades i trobades, des de el punt de vista terapèutic:

L’oferta de nous àmbits d’experiència i de coneixement dins dels serveis dels tallers i dels centres als usuaris.La participació en l’entorn comunitari i l’intercanvi en les relacions interpersonals.

En aquest cas el Departament d’Educació Física de l’Institut Collblanc de La Canonja col•labora en l’organització de les activitats lúdiques de Tennis taula el dimecres 11 de març i de Bitlles Catalanes el dia 15 d’abril.

Alumnes de 3r d’ESO i Batxillerat organitzaran i adaptaran les diverses activitats al mateix temps que acompanyaran i ajudaran als participants a gaudir d’una bona estona fent una activitat lúdica i esportiva. L’experiència de interactuar amb persones amb aquest tipus de discapacitats és d’un gran valor a nivell emocional i els enriqueix molt com a persones.


 Primera jornada de Tennis Taula

Aquest passat dissabte, 21 de febrer, es va celebrar a l’Institut Collblanc de la Canonja la primera jornada de la Fase Comarcal de Tennis Taula individual, amb el nou format d’ampliació de jornades i de sistema de puntuació acumulada, que ha deparat una bona resposta de diferents escoles i entitats participants, arribant a gairebé 60 esportistes d’edat escolar.Una altra novetat, per aquesta edició, és que la competició també està oberta a jugadors i jugadores d’àmbit federat. La direcció tècnica del torneig va ser a càrrec de l’AEE Institut Collblanc amb la col•laboració de diversos alumnes del mateix centre, alumnes en pràctiques de cicles formatius i universitaris i voluntaris dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.La segona jornada, també puntuable, està prevista pel proper 7 de març a la mateixa seu.
Podeu consultar les corresponents classificacions en aquest enllaçNacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja


 IX Torneig de Tennis Taula de Sant Sebastià a l’institut Collblanc

El proper 24 de gener del 2015 a partir de les 16h de la tarda, l’AEE Institut Collblanc amb col•laboració de l’AMPA Ins. Collblancorganitzarà la novena edició del Torneig de Tennis Taula amb motiu de les festes de St. Sebastià.La participació en el torneig està oberta a totes les categories des de pre-benjamí fins a juvenil, femenins i masculins. A més la inscripció és gratuïta per a tots els alumnes, pares i professors de l’Institut Collblanc, i estarà oberta fins el dimecres 21 de gener.

Tothom que estigui interessat en participar en el torneig cal que contacteu amb el professor d’educació física i coordinador de les activitats esportives extraescolars Nacho López o bé comunicant-lo mitjançant un correu electrònic a l’adreça aeecollblanc@gmail.com.

Podeu consultar, a l’apartat de normatives de la nostra web, la convocatòria del IX Torneig Sant Sebastià de Tennis Taula, que tindrà lloc el proper dissabte 24 de gener, organitzat per l’AEE Institut Collblanc de la Canonja, amb el suport del Consell Esportiu del Tarragonès.

La data límit d’inscripció, pels esportistes provinents dels JEEC, finalitza el dimecres 21 de gener, a l’aplicació informàtica del CET.

Aquesta trobada està programada com a un contacte previ a la fase comarcal dels JEEC de tennis taula. En aquest sentit, us avancem que, per aquest curs escolar i per tal d’ampliar el nombre de jornades, la modalitat individual de la fase comarcal canviarà de format amb la previsió de dues jornades prèvies classificatòries i una jornada final, que es celebrarà conjuntament amb la d’equips.

Tanmateix, una altra novetat és que es permetrà la participació d’esportistes federats, amb la possibilitat d’establir classificacions conjuntes i separades.

Les dates de celebració de la fase comarcal, que tindrà lloc també al Institut Collblanc, seran el 21 de febrer, el 7 de març i l’11 d’abril.


Col·laboren: