Formació Professional DUAL

 

 

La formació en alternança i dual, col·loquialment coneguda com FP Dual, és el nou model de Formació Professional que s’està implantant a Catalunya.

És una formació professional organitzada conjuntament per les empreses i els centres educatius (mitjançant conveni de col·laboració), actuant coordinadament en el procés formatiu dels nous professionals.

Els seus objectius són:

  • Ampliar les possibilitats de cooperació entre els centres educatius i les empreses per tal de desenvolupar conjuntament els ensenyaments de formació professional inicial.
  • Millorar la formació, la qualificació i el desenvolupament personal dels joves que inicien la seva professionalització alternant la formació en un centre formatiu i l’activitat en una empresa.
  • Establir una major vinculació i corresponsabilitat en la Formació Professional entre els centres i les empreses facilitant la compatibilització de l’activitat laboral amb la formativa.
  • Oferir estímuls per motivar les persones a partir de la formació professional inicial.

L’Institut Can Margarit aposta per aquesta formació per a millorar la qualificació professional i la inserció laboral dels seus alumnes del Cicle Formatiu Sistemes Microinformàtics i xarxes.

L’enllaç al web pel projecte de Formació Professional dual és https://projectes.xtec.cat/fpdual/