MARIA SÁNCHEZ GUANYA EL “PREMI REGINÓ”

Maria Sánchez Garcia, alumna de 2n de batxillerat del proppassat curs, ha guanyat el prestigiós Premi Reginó, que reconeix l’interès per la recerca en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat, amb el treball “Llavors no era dolça com ara és la vida”, tutoritzat per la professora Neus Vergés.

Aquest premi, en col·laboració amb l’Institut Català de la Dona, forma part dels Premis Recerca Jove i tenen com a objectiu el foment de vocacions científiques entre el jovent. Per això, promouen que els alumnes a partir del segon cicle d’ensenyament secundari, amb el suport dels tutors dels seus centres educatius, s’iniciïn en l’àmbit de la recerca científica tot realitzant un treball d’investigació en el qual apliquin els coneixements propis de la seva formació.

Llavors no era dolça com ara és la vida no és únicament el títol d’aquest treball de recerca, són les paraules que esdevenen l’essència de la investigació. Canet de Mar, 2a meitat del segle XX i una població femenina que realitza una doble jornada: a casa seva, com sempre, i a la indústria tèxtil del seu poble.

El treball explica l’impacte social d’aquest fet i s’endinsa en el cor d’aquestes dones valentes per deixar al descobert el que pensen i el que senten. El treball mostra, per tant, un exemple d’un dels canvis socials més importants de la història.

Tot aquest món exterior i interior queda reflectit també en un recull de relats, que pretén apropar el dia a dia de la dona treballadora en una societat difícil al lectors i les lectores.