MARIA SÁNCHEZ GUANYA EL PREMI RAIMON BONAL

Maria Sánchez García, alumna de 2n de batxillerat, ha guanyat l’edició 2017-2018 del Premi Raimon Bonal amb el treball “Llavors no era dolça com ara és la vida”, tutoritzat per la professora Neus Vergés. Aquest premi està adreçat a joves d’entre 16 i 19 anys que presentin treballs de recerca sobre qualsevol àrea de coneixement, però que estiguin relacionats amb Canet de Mar.

Llavors no era dolça com ara és la vida no és únicament el títol d’aquest treball de recerca, són les paraules que esdevenen l’essència de la investigació. Canet de Mar, 2a meitat del segle XX i una població femenina que realitza una doble jornada: a casa seva, com sempre, i a la indústria tèxtil del seu poble.

El treball explica l’impacte social d’aquest fet i s’endinsa en el cor d’aquestes dones valentes per deixar al descobert el que pensen i el que senten. El treball mostra, per tant, un exemple d’un dels canvis socials més importants de la història.

Tot aquest món exterior i interior queda reflectit també en un recull de relats, que pretén apropar el dia a dia de la dona treballadora en una societat difícil al lectors i les lectores.