ATRINXERATS CONTRA LA PANDÈMIA

L’alumnat de 4t d’ESO va viure uns dies esplèndids, plens d’història i de natura. Van ser tres dies intensos a la Terra Alta, una comarca un xic desconeguda, allunyada, què hi fa allí perduda, a l’escaire del mapa, al peu de l’imponent massís dels Ports, entre vinyes carregades de raïm i carregades d’història.
Ha estat un viatge diferent, improvisat, tancant l’itinerari a darrera hora perquè la maleïda pandèmia ens amenaçava amb suspendre. Malgrat tots els entrebancs, a primera hora de dimecres 9 de juny, vam posar rumb al sud, cap a Horta de Sant Joan. Allà ens hi esperava un grup de persones amables, simpàtiques, dinàmiques, responsables de l’èxit de la nostra expedició, en Jordi i la Júlia.
Ens vam hostatjar a la casa de colònies Els Olivers, emmarcada per la magnífica vista de les roques de Benet. Des del nostre camp base vam fer escalada al riu Estrets, enmig del parc natural dels Ports; vam fer una descoberta de trinxeres a Batea i Vilalba dels Arcs, vam visitar el memorial de les Camposines on hi romanen restes de soldats de més de vint països; vam passejar pels carrers del poble vell de Corbera d’Ebre, derruït, destruït, enrunat, arrasat durant la Batalla de l’Ebre; vam ser testimonis del conflicte en el Museu 115 dies (els dies que va durar la Batalla de l’Ebre); i vam pedalar 22 km per la via verda de la Terra Alta seguint l’antic traçat del Tren que anava d’Alcanyís fins a Tortosa. Riures, banys, festes (en Diego va fer 16 anys estant allí), discoteques i dormir poc. Tots els ingredients per fer d’aquesta sortida un viatge increïble i que recordarem tots i totes.
Si no heu visitat la Terra Alta, ho hauríeu de fer.