CLASSES AL PATI

Diuen que fins que Nadal no és passat, l’hivern no és començat! Per al músics de 1r d’ESO l’hivern encara no ha arribat i és per això que fem les classes al pati. Esperem que aquest hivern no sigui gaire gelat!!

IMPRO TEATRE MUSICAL

Divendres, 20 de novembre, l’alumnat de 2n BAT d’arts escèniques va participar en el Taller d’improvisació de teatre musical. L’envelat de Vil·la Flora es va convertir en un improvisat teatre, els nostres actors i actrius van esdevenir improvisats personatges en improvisades històries cantant i ballant… Llegeix més»

GÒSPEL “A TOPE”

Dilluns 9 de novembre de 2020 l’alumnat de 2n de batxillerat d’Arts escèniques va poder gaudir del taller de veu-gòspel a càrrec de la Sònia Moreno. Aquesta professional, que porta més de vint anys com a mestra i directora de corals, considera que el cant té un valor terapèutic impressionant, fet que aplica en els seus tallers: “Quan cantem surt la part més autèntica de nosaltres mateixos”.

Després d’un escalfament vocal, la Sònia va començar a preparar cançons de gòspel del musical Sister Act, amb coreografies incloses. Un treball en equip impressionant, ple d’energia i emoció. Aquí en teniu una mostra.

BAT I BRIGHT SIDE

Divendres 9 d’octubre l’alumnat de 1r de batxillerat d’Arts escèniques, música i dansa va poder gaudir d’un taller de percussió corporal a l’institut a càrrec de Lu Arroyo, que ha format part de companyies internacionals tan reconegudes com Mayumana o el Cique du Soleil. Ella és formadora, educadora social, musicoterapeuta, coach en PLN i té un màster en nutrició i salut i un altre en producció i gestió d’events. Tota una crack!
Van ser dues hores de música, ritme i moviment com a font de comunicació, expressió i desenvolupament social i emocional. Tota una experiència duta a terme amb l’energia desbordant de la Lu.
A partir de coreografies de percussió corporal va saber reforçar vincles entre els nois i noies del grup, la concentració i la col·laboració van ser elements indispensables per poder muntar la peça Bright side, de Stay Homas que veureu al vídeo que us adjuntem.

INFORMACIÓ SOBRE EL REINICI DE LES CLASSES PRESENCIALS I PCR A LES FAMÍLIES

Els Departaments de Salut i Educació ens han informat que la durada de 10 dies de quarantena es pot aplicar ja per qui la va haver d’iniciar abans-d’ahir.
Per tant, tot l’alumnat s’ha d’incorporar al centre el proper dilluns 5 d’octubre, llevat del grup de 1r ESO D, que s’incorporarà al centre el dimarts 6 d’octubre, ja que en aquest grup es va detectar un cas positiu de covid el divendres 25 de setembre.
Per altra banda, el Departament de Salut ens ha sol·licitat que us traslladem que durà a terme la prova PCR a tots/es els/les pares/mares de l’alumnat del centre.
La prova, voluntària, es realitzarà a l’institut el dimecres 30 de setembre i el dijous 1 d’octubre, ambdós dies d’11 a 14h (cal que porteu la targeta sanitària).
Salut recomana que els pares i mares de l’alumnat de 1r a 3r d’ESO vingueu el dimecres, i els/les de la resta de grups (4t d’ESO i Batx.), el dijous.
Aprofitem per comunicar-vos que compartim la preocupació per la situació que estem vivint. Vam dissenyar un Pla d’Organització aprovat pel Consell Escolar, seguint les indicacions dels Departaments d’Educació i Salut, que estem revisant amb tot el claustre, i tenint en compte les vostres aportacions, per tal de determinar quines mesures podem implementar o modificar per tal de garantir de la millor manera possible un ensenyament presencial amb el màxim de seguretat possible. Quan les hàgim consensuades, us les enviarem per correu.
Finalment, pensem que ens toca seguir treballant conjuntament per tal de conscienciar l’alumnat de la importància de seguir les pautes bàsiques (màscara, distància i rentat de mans) també fora del centre, així com respectar el confinament per tal de tallar les possibles cadenes de transmissió.

PROVES PCR

Des del Departament de Salut ens indiquen que tot l’alumnat que ha de venir a fer-se la prova PCR a l’institut ha de dur signat el full Autorització per al procediment de gestió de casos i contactes de la COVID-19 als centres educatius. És possible que alguns ja l’hagueu signat i donat al vostre fill/a per lliurar-lo a l’institut. Us preguem que ho torneu a fer per portar-lo el mateix dia de la prova. 

No és necessari que acompanyeu el vostre fill/a, però si ho feu, podreu signar el document a l’institut. Sense aquest document signat no es podrà realitzar la PCR.

 

El Departament ens ha informat que les proves PCR a l’alumnat de 1r, 2n i 4t d’ESO i el grups de 1r i 2n de Batxillerat es realitzaran a l’aula Polivalent de l’Institut Lluís Domènech i Montaner. Convoquem l’alumnat a les hores indicades per a cada grup. L’entrada es realitzarà per la porta barri del Pati 1.

Sigueu puntuals i respecteu les mesures sanitàries per poder realitzar la prova en les millors condicions possibles.

Dilluns 28 de setembre
Dimarts 29 de setembre
10:00 h 1r ESO A 10:00 h 4t ESO A
10:30 h 1r ESO B 10:30 h 4t ESO B
11.00 h 1r ESO C 11:00 h 4t ESO C
11:30 h 1r ESO D 11:20 h 1r Batxillerat C
12:00 h 2n ESO A 11:40 h 1r Batxillerat D
12:30 h 2n ESO B 12:00 h 2n Batxillerat C
13:00 h 2n ESO C 12:20 h 2n Batxillerat D
13:00 h
Professorat
L’alumnat queda exempt de l’hora de classe en línia quan coincideixi amb la prova PCR.

CONFINAMENT PREVENTIU

Seguint les indicacions que ens han arribat del Departament d’Educació a última hora del matí, us informem que l’alumnat de 1r d’ESO A, B i C, 2n d’ESO, 4t d’ESO i els grups C i D de 1r i 2n de Batxillerat han de fer un confinament preventiu fins dilluns 5 d’octubre.Us demanem la màxima col·laboració per reduir el risc de contagi al mínim possible. Hem de continuar conscienciant el jovent de les conseqüències de totes les conductes de risc, especialment, d’aquelles que no ho semblen: utilitzar correctament la mascareta, rentar-se les mans…  Una conducta responsable per part de tota la comunitat educativa és la que ens permetrà superar aquesta situació. … Llegeix més»

L’ALUMNA DEL BATXILLERAT ESCÈNIC NÚRIA JORDAN GUANYA UN DELS PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA

La Núria Jordan va dedicar la seva recerca a Iago Pericot, pintor, gravador i  un dels escenògrafs més reconeguts de l’escena teatral del país. Pericot, que va morir el 2018, va deixar un important llegat a través de la seves aportacions escèniques i el seu… Llegeix més»

REUNIONS AMB LES FAMÍLIES

1r ESO i 2n d’ESO: dilluns 21 de setembre a les 19.00h
3r i 4t d’ESO: dimarts 22 de setembre a les 19.00h
1r i 2n de Batxillerat: dimecres 23 de setembre a les 19.00h
1r Batxibac: dimecres 23 de setembre a les 17.30h  (presencial a l’institut)
2n Batxibac: dimarts 22 de setembre a les 17.00h (presencial a l’institut)
Cicles Formatius de Grau Mitjà: dimecres 23 de setembre (horari per determinar)

Important! LLISTES DE GRUPS, AULES i HORARI D’INICI DE CURS

Us hi esperem a tots i a totes, dilluns 14 de setembre, amb molta il·lusió després de tants dies. Us hi esperem il·lusionats, amb mascareta i esperançats que passeu un curs segur i profitós. Aquí teniu les llistes amb els vostres DNI i l’aula on heu d’anar.

>> Rebuda i Tutoria de l’alumnat de 1r d’ESO: d’11 a 13:30 hores.

>> Rebuda i Tutoria de l’alumnat de 2n d’ESO: de 10:30 a 12:30 hores.

>> Rebuda i Tutoria de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO: de 10 a 12 hores.

>> Rebuda i Tutoria de l’alumnat de Batxillerat: de 12 a 14 hores.

>> Rebuda i Tutoria de l’alumnat de 1r CFGM “Confecció i Moda”. Grup A: 9 hores. Grup B: 11 hores.

>> Rebuda i Tutoria de l’alumnat de 2n CFGM “Confecció i Moda”. Tot el grup: 15 hores al CRTTT Escola de Teixits.

1r ESO A (Aula 1) 1r ESO B (Aula 2) 1r ESO C (Aula 3) 1r ESO D (Aula 4)
2n ESO A (Aula 6) 2n ESO B (Aula 7) 2n ESO C (Aula 8)
3r ESO A (Aula 9) 3r ESO B (Aula 10) 3r ESO C (Aula 11) 3r ESO D (Aula 12)
4t ESO A (Aula 14) 4t ESO B (Aula 15) 4t ESO C (Aula 16)
1r Batx. A (Espai escènic) 1r Batx. B (Mòdul 6) 1r Batx. C (Mòdul 3) 1r Batx. D (Mòdul 4)
2n Batx. A (Mòdul 1) 2n Batx. B (Mòdul 2) 2n Batx. C (Aula Música) 2n Batx. D (Aula 17)
1r CFGM “A” (CRTTT Escola de Teixits, 9 h) 1r CFGM “B” (CRTTT Escola de Teixits, 11 h)

Llegeix més»

PLA D’ORGANITZACIÓ curs 2020-2021

El Pla d’Organització del centre (POC) és un pla d’actuació dissenyat per l’Institut Lluís Domènech i Montaner que pretén establir les bases per tal que el curs 2020-2021 es pugui reprendre amb les màximes garanties, buscant l’equilibri entre protecció de la salut de les persones als centres educatius, la correcta gestió de la pandèmia i el dret de tots/es els/les joves a una educació de qualitat en condicions d’equitat. L’aprenentatge al centre educatiu ha de poder continuar amb la màxima normalitat, seguint les instruccions sanitàries, i garantint la funció social de l’educació, en un entorn segur amb el risc mínim assumible, amb mesures que han de contribuir al control de l’epidèmia i a la ràpida identificació de casos i de contactes. Per tot plegat, la proposta actual vol afavorir la presencialitat sense renunciar a la seguretat de l’alumnat i personal docent i no docent del centre.

>>> Pla d’Organització del centre, curs 2020-2021. (PDF)Llegeix més»

NOU CURS ESCOLAR 2020-2021: CARTA ADREÇADA A LES FAMÍLIES

La Direcció de l’Institut ha enviat una carta adreçada a les famílies informant-los sobre alguns aspectes importants que fan referència a l’organització i l’inici del nou curs escolar 2020-2021. Tot i les excepcionals circumstàncies actuals, el centre ha optat per garantir la màxima presencialitat al centre de l’alumnat, seguint les indicacions dels Departaments de Salut i d’Educació per tal de garantir la màxima seguretat de tota la comunitat educativa.

>>> Descarrega’t la carta d’inici de curs adreçada a les famílies.Llegeix més»

Preinscripció CFGM “Confecció i Moda” 2020-2021: ALUMNES ASSIGNATS AL CENTRE

Preinscripció CFGM “Confecció i Moda”, curs 2020-2021. Publicació de la llista d’alumnes assignats al centre amb indicació de la primera petició a 30/07/2020 i de la llista d’espera del centre.

>>> Consulta la llista d’alumnes del CFGM “Confecció i Moda” assignats al centre a 30/07/2020.

>>> Consulta la llista d’espera del centre d’alumnes del CFGM “Confecció i Moda” a 30/07/2020. Llegeix més»