Els Escenikss de 1r de batx. se’n van a Madrid!

Sovint s’ha dit que el teatre és l’art de la mentida, i que el públic sabent que ens enganyen ens deixem enganyar. També s’ha dit que com més versemblant, creïble, emotiva i sentida sigui la interpretació dels actors i actrius més feliç l’audiència compartirà aquesta màgia teatral. Com podeu comprovar en les imatges, en l’atrezzo i l’escenografia, en el “postureo” (tant d’artistes, per altra banda) i en els immensos somriures de les nostres protagonistes, qualsevol es pot preguntar: Ves que no ens hagin enganyat de debò, i les i els  alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques hagin trencat el confinament i es passegin per la Villa y Corte. 

Bravo nois, bravo noies, el vostre enginy i originalitat traspassa fronteres i peatges, sí, els  Escenikss sou a Madrid!!Llegeix més»

#QuédateEnCasa · #JoEmQuedoACasa · #StayAtHome

La experiencia que estamos viviendo es extraordinaria y, sin duda, aprenderemos mucho de ella. Parte del alumnado de 2º de bachillerato de la asignatura de Lengua Castellana y Literatura  ha colaborado en la difusión de la importancia de quedarse en casa a través de la creación de carteles publicitarios sobre el tema. No os los perdáis, son una forma de concienciarnos de que todos formamos parte de una red que nos llevará al éxito: superar al virus. Para que podamos vernos pronto, quedémonos en casa! [Julia García]

Todos carteles publicitarios sobre el tema los puedes ver aquí.Llegeix més»

TANCATS ELS CENTRES EDUCATIUS, del 13 al 27 de març

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar tots els centres educatius del país, del 13 al 27 de març, i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.

CARTA PER A LES FAMÍLIES.

Instrucció 1/2020, de 12 de març, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2.Llegeix més»

PROGRAMME MOBILITÉ CATALUNYA – QUÉBEC

Voici quelques photos de Mariona Floris et de Biel Pruna en train de s’amuser au Québec. Pensez-vous qu’ils ont envie de rentrer en Catalogne ?
Ils sont avec Gabrielle Caron et Jean-Benoît Roux depuis le mois de janvier jusqu’à les vacances de Pâques.

Mireu quines fotos de la Mariona Floris i en Biel Pruna passant-s’ho bé al Quebec. Penseu que tenen ganes de tornar a Catalunya?
Estan amb la Gabrielle Caron i en Jean-Benoît Roux des del mes de gener fins a les vacances de Pasqua.
Llegeix més»

DANSA PARTICIPATIVA AL MERCAT DE LES FLORS

L’alumnat de 1r i de 2n del batxillerat d’Arts Escèniques hem anat al Mercat de les Flors a “veure” un espectacle de dansa participativa: La consagració de la primavera de Roger Bernat. La peça original, amb música d’Igor Stravinsky i coreografia de Nijinsky (1913), va ser versionada per grans coreògrafs com Pina Bausch (1975). En aquesta versió de R.B., el públic esdevé espectactor, un terme del teatre participatiu el qual explica que l’espectador és, alhora, actor actiu de la proposta. Així, per una estona ens hem convertit ens els protagonistes d’aquesta consagració profanada per públic de carrer, sota les ordres d’una veu artificial i l’energia de la música. Molt impressionant!!

Després hem visitat la casa Sayrach, última gran arquitectura modernista de Barcelona (1915). I també una meravellosa exposició de fotografia Càmera i Ciutat al CaixaFòrum de Barcelona. Una jornada cultural molt intensa i profitosa!! … Llegeix més»

ART i CIÈNCIES AL NOSTRE INSTITUT?

Els professors/es de ciències, amb la imprescindible participació dels alumnes de 1er de batxillerat D (modalitat d’Arts Escèniques), han volgut tornar a visualitzar, durant la festa de carnestoltes, la importància de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Sí sí, la mateixa Taula Periòdica que ja va ser objecte de treball durant la tardor passada en el marc de la Setmana de la Ciència. Com ho han fet aquesta vegada? Doncs portant a l’escenari la construcció de paraules i frases curtes utilitzant els símbols dels elements químics. L’objectiu? doncs fer arribar al públic una sèrie de missatges amb contundència: el món està ple de P-La-S-Ti-C, o sigui que Re-Ac-C-I-O-Na d’una vegada i Re-C-I-C-La. Sembla mentida que encara existeixi el racisme, la homofòbia, la transfòbia i el masclisme, N-O És N-O, i fem fora els estereotips i estimem-nos tal com som! Ac-Ce-Pt!, i així anar fent… Serà aquesta la llavor d’un projecte Ar/Ti/ C/I/+e-/N/C/I/Es al nostre Institut? … Llegeix més»

MOSTRA ITINERANT D’ARTS ESCÈNIQUES A L’INSTITUT

Sant Valentí ens va enamorar amb una vetllada artística fascinant, el passat 14 de febrer,. Les aules, vestíbul, pati, passadissos i soterrani de l’institut van convertir-se en escenaris improvisats on els nostres ballarins i ballarines, actors i actrius, músics i intèrprets van emocionar, delectar, van fer riure, van excitar i estimular un públic atent que anava canviant d’espais per veure aquesta Mostra Itinerant d’Arts Escèniques. Música, dansa i teatre, tot en una vetllada màgica. … Llegeix més»

ITINERARI D’ART MODERN AL MNAC

Un grup d’alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats pel professor Joaquim Fernández, han realitzat un itinerari d’art modern al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el qual ha inclòs una selecció d’obres del temari de selectivitat de la col·lecció d’art modern amb un conjunt de peces que amplien els continguts, el context històric o la història dels estils. La visita utilitzava diferents metodologies d’aproximació i anàlisi dels objectes artístics, amb l’objectiu de promoure l’actitud crítica, el diàleg i la recerca.
Aquesta visita parteix de la idea que les obres d’art, com diria Walter Benjamin, són “portes de darrere”, són dispositius privilegiats que ens permeten veure les fissures i les juntes de la construcció interessada d’una societat i d’una època. … Llegeix més»

VAGA ESTUDIANTIL FEMINISTA

El Sindicat d’Estudiants va convocar una vaga el 6 de març amb motiu del Dia de la Dona, una vaga feminista d’estudiants dos dies abans de la manifestació del 8 de març. El sindicat convocava a tots els estudiants, a partir de tercer d’ESO, batxillerat, FP i universitat, a afegir-se a l’aturada que posa el focus principal en reclamar la prohibició per llei del PIN parental impulsat per l’extrema dreta de Vox. Algunes alumnes de l’Institut hi van participar. … Llegeix més»

EXCURSIÓ-TALLER AL MEMORIAL DE RIVESALTES

L’alumnat de 1r i 2n de Batxibac vam anar d’excursió al camp de Rivesaltes (França), el 19 de febrer, i després vam visitar la ciutat de Perpinyà.

El camp de Rivesaltes, que duu el nom de Camp Mariscal Joffre, es troba a la Catalunya nord. Es va fundar el 1935 i, del 1939 al 2007, aquest camp militar va acollir diverses estructures de reagrupament de civils o de militars vençuts. Per aquest centre de Rosselló hi van passar republicans catalans i espanyols, jueus, gitanos, presoners nazis i presoners de la posterior guerra d’Algèria. Després encara va ser centre d’internament d’immigrants en situació irregular, fins el decenni del 2000.… Llegeix més»

SORTIDA AL CASTELL DE MONTSORIU

Tot l’alumnat de 2n d’ESO vam anar a visitar el Castell de Montsoriu (Arbúcies), el 13 de febrer, ja que estem estudiant el feudalisme i l’Edat Mitjana a la classe de Ciències Socials. Al castell, l’equip del Museu Etnològic del Montseny ens van explicar la història del castell, les seves parts més rellevants i, també, ens van parlar de l’estat de la restauració.… Llegeix més»

TEATRE FÒRUM SOBRE EL BULLYING

L’alumnat de 1r d’ESO del nostre centre, conjuntament amb alumnes del Col·legi Iglesias de Canet, van assistir a Vil·la Flora a una sessió de teatre fòrum sobre el tema del bullying i l’assetjament, el dilluns 20 de febrer. Una manera de reflexionar sobre aquest tema que sovint viuen els adolescents.

Per què comencem a marginar a un altre? Qualsevol en pot ser víctima? Quins són els factors determinants que acaben provocant comportaments i actituds discriminatòries? És un fenomen d’avui o és una situació que sempre s’ha donat, però que ara crea alarma social? Quin paper tenen les xarxes socials en aquestes situacions? Com pot ser que ni les famílies, ni el professorat, en definitiva, les persones més properes, no ho detectin? Què podem fer si detectem una situació de discriminació?… Llegeix més»

CELEBREM EL CARNESTOLTES A L’INSTITUT!

A l’Institut hem celebrat la Setmana de Carnestoltes seguint les consignes per a cada dia. I, el divendres 21 de febrer, hem fet la gran Festa de Carnestoltes amb la realització de la KERMESSE, l’arribada del Rei Carnestoltes i el seu seguici, el concurs de comparses i el ball final de Carnestoltes. Tota una gran festassa molt divertida!!!

Totes les fotos de la Setmana de Carnestoltes les pots veure aquí.… Llegeix més»

PRACTICE MAKES PERFECT!

El Departament de Llengües Estrangeres del nostre Institut incorpora a la Catherine O’Sullivan, coneguda ja per tots com a Cat, a les aules d’ESO.

La Cat ha arribat al nostre centre gràcies a l’aposta i el compromís de l’AMPA cap a l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua anglesa.

Des de fa una setmana i fins a final de curs, la nostra auxiliar entra a les aules de 2n, 3r i 4t d’ESO per apropar l’alumnat a l’anglès britànic real, ajudar el professorat i oferir múltiples oportunitats perquè els nostres alumnes practiquin l’anglès. A més a més, els dimecres a la tarda també dóna suport en la preparació de la prova oral a l’alumnat del centre que es prepara per al nivell B2. La Cat és pura adrenalina i té una dilatada experiència en el món de l’aventura i els viatges. Estem tots molt emocionats amb la seva presència!… Llegeix més»

SETMANA DE CARNESTOLTES A L’INSTITUT

El divendres 21 de febrer celebrarem a l’Institut la Festa de Carnestoltes. L’horari d’aquest dia serà el següent:

– de 8 a 9:55h: classes amb normalitat.
– de 10 a 12h: realització de la KERMESSE, que anirà a càrrec de l’alumnat de 1r de batxillerat. Amb la intenció de finançar-se una part del viatge cultural a Madrid, muntaran una fira en què la resta de l’alumnat podrà jugar i menjar tant com desitgi si aconsegueix superar amb èxit diferents proves d’habilitat, coordinació… El preu del tiquet per a poder participar-hi és de 3€.
– de 12 a 12.30h: arribada del Rei Carnestoltes i del seu seguici.
– de 12.30 a 14h: concurs de comparses i ball de Carnestoltes.… Llegeix més»

ACTIVITAT FÍSICA AL ROCÒDROM D’ARENYS

Un grup de 86 alumnes de 1r de batxillerat vam anar al Rocòdrom d’Arenys de Munt, el dijous 6 de febrer. L’activitat física i mental van jugar un paper molt important per superar les imponents parets i interpretar els mapes d’orientació específics. L’alumnat va haver de posar en pràctica la força, la resistència, la flexibilitat i la coordinació durant tot el matí amb activitats, com ara, l’escalada esportiva, l’escalada en bloc, la via ferrata i una cursa d’orientació.

Podem dir que va ser un matí en què es va promoure l’ús funcional i social de l’activitat física i va resultar una bona eina dinamitzadora de participació.

En definitiva, un dia excel·lent per tornar a repetir!!!

Per veure totes les fotografies de l’activitat cliqueu aquí.… Llegeix més»

SORTIDA A LA “080 Barcelona Fashion”

L’alumnat del CFGM de Confecció i Moda i del CFGS de Patronatge i Moda van assistir, la setmana del 3 al 6 de febrer, a la “080 Barcelona Fashion”.Primerament, dimecres 5 de febrer, l’alumnat de primer del grau superior de Patronatge i Moda va iniciar la sortida visitant la botiga-sastreria d’home Santa Eulàlia, situada al Passeig de Gràcia. Ens van atendre molt amablement i va esdevenir una bona lliçó sobre els teixits de màxima qualitat que s’utilitzen per als vestits jaquetes, jaqués, pantalons, etc, que s’elaboren artesanalment en aquesta botiga. També vam poder veure en la secció de patronatge els diferents patrons dels clients i com les camises i jaquetes s’elaboraven de forma artesanal; traus, botons i reforços en punts especials cosits a mà. Tot un art per un vestir amb personalitat i bon gust. I per acabar, a la secció de planxa, ens mostraven com un bon planxat esdevé cabdal per un bon resultat final.Seguidament, vam veure el glamour i l’originalitat del dissenyador basc Eñaut a la passarel·la 080. Un dia ben aprofitat pel patronatge i la moda!… Llegeix més»

MOSTRA ITINERANT D’ARTS ESCÈNIQUES

El divendres 14 de febrer, en diferents espais de l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar, l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat oferirà un seguit de peces de dansa, música i teatre que han treballat al llarg del trimestre. Hi haurà quatre espais del centre funcionant simultàniament i, per aquest motiu, l’entrada del públic es produirà de manera esglaonada en tres torns, a les 18:30h, a les 18:45h i a les 19:00h. Podeu recollir les entrades, que són gratuïtes, a la consergeria del centre.… Llegeix més»