Roques que expliquen històries

El dia 17 d’abril l’alumnat de CTMA de 1r de Batxillerat dels instituts Salvador Espriu i Fort Pius, tots dos de Barcelona, van fer la sortida de geologia a Pallejà, per observar les roques sedimentàries del Triàsic Inferior, d’una antiguitat de 248 milions d’anys.
Durant la sortida van recórrer 3 afloraments que mostren la successió estratigràfica sedimentària per ordre d’edat dels materials amb un desnivell de 100 metres.
A la base de la successió van identificar conglomerats vermells amb còdols de quars, seguidament van trobar un nivell de gresos vermells i finalment van arribar al nivell superior format per calcària i dolomia.
A part d’identificar les roques, van posar en pràctica diverses tècniques per conèixer la potència, cabussament i característiques mineralògiques dels tres tipus de roques. També van observar les estructures sedimentàries presents.
A partir d’aquestes dades van inferir el procés de formació i l’ambient sedimentari que va originar aquestes formacions litològiques, i van arribar a la conclusió que hi va haver una transgressió marina.

Han completat una feina fantàstica com a geòlegs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>