PROJECTE RÀDIO, CURS 2019-2020

El dia 1/10/19 els alumnes de 1r i 2n d’ESO que cursen l’optativa de ràdio van fer una visita a Ràdio Castellterçol; en aquell moment us vam explicar que va ser molt interessant i que fins s’havia fet curta. Però tot just acabàvem de començar el curs, i us vàrem prometre que la història continuaria; doncs aquí en teniu la prova: us passem els 5 capítols següents, potser els últims d’aquest curs tan atítpic, amb programes inclosos. Esperem que us agradin. 

Daniel Valcarce, Elena Puig, Josep Soler i Ona Rodríguez

https://drive.google.com/file/d/1ysIWNYtjosp48KTTZGKAznMjodGuVk1L/view?usp=sharing

Hola, som en Dani, en Josep, l’Ona i jo, l’Elena. Tot seguit us explicarem què hem estat fent en el projecte de ràdio durant el primer i el segon trimestre. 

El primer dels passos ha estat pensar sobre els aspectes sobre els quals podia parlar el nostre programa de ràdio. Després de proposar uns quants temes, vam decidir que parlaríem sobre les tradicions de la Castanyada, el Halloween i el dia dels morts.

Un cop decidit el tema, ens vam posar a treballar i a esbrinar informació sobre les tradicions de què parlaríem, com se celebra cada festivitat i com es fa segons el país o segons la cultura a què es pertany.

En el nostre cas, cadascú va escriure la seva part: jo, en Josep, em vaig encarregar de la part de la presentació i de la de donar la paraula a les companyes i al company de grup; jo, l’Elena, vaig fer la part de la Castanyada; jo, en Dani vaig elaborar la part del Halloween i jo, l’Ona, la del dia dels morts, i finalment, tots junts vam fer l’acomiadament.

Quan vam tenir el programa enllestit, vam anar a Ràdio Castellterçol,  al 107.0, per gravar el nostre programa. Abans de començar, vam fer unes proves per si sonaven bé els cascos i per comprovar si anaven bé els micròfons, i després d’això, vam començar. 

En aquells moments vam patir molts nervis, en alguns fragments ens vam encallar, no va anar del tot bé la primera vegada, així que el vam repetir de nou; aquesta vegada tot va anar millor,  el programa va ser enregistrat definitivament i ens ho vam passar molt bé. 

Alaitz Plans, Ariadna Gómez, Laia Grané i Norah Clapers (Col·laboradores especials: Júlia Sagués, Núria Palazón i Aina Roger)

Hola, nosaltres som l’Alaitz, la Laia, l’Ariadna i la Norah, alumnes de 2n d’ESO, i amb aquest article explicarem l’experiència de fer ràdio que hem tingut fins ara.

Per començar, com que no havíem fet mai ràdio, la Ció ens va donar la idea de buscar temes que ens agradessin per fer-ne un programa, i vam escollir quatre temes: el primer va ser el hip hop, ball; el segon, el maltractament animal; el tercer, acudits; el quart, les paraulotes i el cinquè, el Nadal. Com que en aquests moments ja havíem acordat a la classe que que entre tots els grups faríem una sèrie de programes-píndoles de diverses tradicions que se celebren al llarg de l’any, el tema que vam desenvolupar va ser el Nadal, del qual vam investigar-ne els menjars típics, com el celebrem aquí, com se celebra a altres llocs del món i com el celebrem nosaltres amb les nostres famílies. 

Quan vam tenir escrit l’article entre totes, el primer que vam fer va ser repartir-nos-el en forma de guió de programa radiofònic. 

Abans d’anar a gravar, vam haver de practicar, i quan ho vam tenir més o menys après, vam anar a la ràdio a fer el nostre primer intent, que va anar bastant bé, però vam acordar de quedar el diumenge a la tarda per tornar a gravar i perfeccionar-lo, de manera que vam estar-nos a la ràdio tota una tarda de diumenge, de 17:00 a 20:00 h, amb l’Ester, el Dani i la Ció, temps durant el qual vam fer moltes proves i també vam fer descansos; ens va costar molt que a totes ens sortís bé, vam canviar algunes paraules del guió perquè sonessin millor i en aquell moment ens vam fer conscients de tot l’esforç que requereix fer un programa: tota la feina feta prèviament a la classe, i molta concentració a l’emissora; tot perquè després diguin que a la ràdio tot surt a la primera!

Encara no s’ha acabat el curs, de moment hem gravat un programa i ens ho hem passat molt bé.

Carla Vizcaíno, Lua García, Uma Plans i Yanira Madrigal

https://drive.google.com/file/d/1Wpx2CLHZLcFGzelI5yYr61zExRckbPja/view?usp=sharing

Som la Yanira, la Uma, la Lua i la Carla, alumnes de primer d’ESO, i tot seguit us explicarem què hem fet des del principi de curs a les classes de ràdio amb la Ció.

Quan va començar el curs vam triar l’optativa de ràdio, i vam decidir que el nostre programa parlaria de sant Antoni. Quan ja sabíem que havíem de fer, ens vam posar les piles i vam començar a buscar informació a diferents llocs d’internet, cada una buscava una cosa, ja que havíem de buscar: Què és? Quina és la llegenda? Qui ho celebra? Per què ho celebrem?

El primer dia vam anar a la ràdio a fer una visita, ens van explicar com funcionava i els espais que tenia (espai de gravació, sala de tècnic…).

La següent setmana, vam triar els grups pels programes i vam planificar què faríem.

Finalment, vam començar a buscar informació per internet en pàgines que explicaven la festa de Sant Antoni, també vam preguntar a les nostres famílies i vam començar a redactar els programes; la Ció, la nostra professora ens va ajudar en els dubtes que se’ns van anar presentant.

Quan ja teníem un tros del programa escrit, el vam exposar davant de tota la classe per acordar què havíem de millorar i com podíem distribuir millor el text i un cop acabats els programes, vam anar a gravar-los i van sortir genial. 

Quan vam anar a gravar, el nostre grup ho va haver de fer dues vegades perquè a la primera no va sortir massa bé.

Ara podem dir que estem contentes i satisfetes amb la nostra feina i que no ens penedim d’haver escollit aquesta optativa.  

El que més ens ha agradat ha estat gravar el programa i la sensació que hem tingut davant el micròfon, que ha estat única! 

Damià Tarté, Eudald Pereira, Ferran Plans i Pere Sala

https://drive.google.com/file/d/1aaeINggnhv9saW-Knwd6eQYZOuSgwC5x/view?usp=sharing

Nosaltres vam decidir que el nostre programa tractaria sobre els YOUTUBERS; per inspirar-nos, vam escoltar alguns programes de ràdio Castellterçol i d’altres de ràdios que teníem enllaçades al Classroom. Un cop escollit el tema, vam decidir que hi volíem incloure una entrevista, vam pensar en Youtubers famosos, i ens va venir al cap un nen que aquests últims mesos s’ha fet molt famós, el Miquel Montoro. Aleshores vam buscar el seu contacte a l’instagram i li vam escriure un correu electrònic presentant-nos i dient-li que volíem contactar amb ell per fer-li una entrevista per a un programa de ràdio; per l’instagram sí que ens va contestar, però a l’hora de la veritat, no ens va respondre el correu i tampoc no vam poder contactar-hi per fer-li entrevista en directe a la ràdio. Això no obstant, hem fet una bona investigació sobre els Youtubers i si escolteu el programa en podeu aprendre molt.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>