Dia de la Terra

Avui dia 22 d’abril se celebra el Dia de la Terra. Ja que no podem celebrar-ho tots junts, ens sembla bon moment per recordar amb vosaltres la manifestació que va celebrar l’IE Castellterçol per reduir els plàstics. L’alumnat de 2n d’ESO va escriure i llegir el següent manifest:

MANIFEST PEL CANVI CLIMÀTIC

Avui, dia 27 de setembre de 2019, dia en que se celebra la manifestació pel canvi climàtic, l’alumnat de l’IE Castellterçol ens manifestem amb l’objectiu de conscienciar-nos que estem disposats a reduir els plàstics, pel bé del futur del nostre planeta. 

En pocs anys el nostre consum d’aquests envasos ha pujat precipitadament, la qual cosa posa en perill la resta d’éssers vius de la Terra.

Amb petites accions com aquesta cadena de plàstics que hem organitzat, volem ajudar a conscienciar la resta del món del greu problema que tenim.

Si seguim així, d’aquí a 50 anys hi haurà la mateixa quantitat de plàstics que d’animals marins, els quals no tenen cap culpa que nosaltres hàgim tingut tan pocs miraments a l’hora de consumir aquest material. 

El consum abusiu de plàstic farà que molts morin, i si això passa, serà per culpa nostra; provocarà que les tortugues es quedin encallades a les anelles de les llaunes que potser ahir ens estàvem bevent i contribuirà que els peixos es mengin trossos de bosses que nosaltres utilitzem per anar a comprar. I aquestes només són algunes de les catàstrofes que pot arribar a provocar el consum abusiu i desmesurat d’aquest material tan nociu.  

Per tant, sabent tot el mal que estem fent, per què no actuem?

Tan sols ens caldria fer petits canvis per poder col·laborar a canviar això per sempre més.  

Per exemple, podem deixar d’utilitzar bosses de plàstic i reemplaçar-les per les de roba; també podem fer ús d’ampolles de vidre o ampolles reutilitzables, en comptes de les de plàstic; podem fer servir tapers o boc’n rolls i desterrar de les nostres cuines el paper d’alumini i les safates de plàstic. 

Aquests són alguns dels petits gestos que podem començar a fer per a contribuir a millorar el futur del nostre planeta; un planeta que no té recanvi i que, per tant, hem de cuidar i estimar. 

Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>