Batcau. Taller de finançament

El dimarts 5 de febrer va venir la Montserrat, tècnica del Consorci del Moianès a fer-nos una xerrada-taller sobre com portar el finançament de la cooperativa. En primer lloc, en Jan Armadans, el president, va presentar la cooperativa Batcau, tot explicant el procés de presa de decisions. 

La Montserrat ens va explicar la importància de la comunicació no- verbal, maneres de donar la mà, mirar els ulls…També ens va aclarir el significat de “cooperativa”, empresa, igualtat de poder, grup, treballar en grup, treballar cooperativament, etc. Tots els socis han de respectar les regles del funcionament de la cooperativa,sinó no funciona. 

Vam fer un joc de treball cooperatiu i anàlisi del comportament, treballant en parelles. Calia dibuixar una rodona i una estrella, cadascú sense saber el concepte a dibuixar de l’altra persona i sense aixecar el llapis. Vam riure molt. A través dels dibuixos vam descobrir que tots som diferents i tenim el nostre caràcter i personalitat, cal adaptar-nos als altres caràcters, per poder treballar bé en equip.

A través de la plantilla del Cueme, vam calcular els diners necessaris.

         Costos indirectes. Plataforma a internet, pancarta, etc.

         Costos directes. Material destinat a fer la caseta.

Sumar costos i dividir entre les casetes per pagar costos en el preu de la caseta.

         Beneficis: Costos+Ingressos. Cal restar l’aportació de 7 euros pels socis i l’aportació del 30%.

Cal vigilar, el nostre objectiu no és guanyar diners (ja que estem en una societat capitalista), sinó tenir un projecte, un somni, organitzar-lo i col·laborar per perseguir-lo.

Finalment, també vam parlar de com aconseguir diners, tipus de bancs ( banca ètica, capitalista…). Els alumnes de 5è van demostrar que tenien molts coneixements  sobre el finançament, i encara més després de la xerrada.

Imatges del taller de finançament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>