Propostes de recomanacions d’estiu. Cicle Inicial

 

PROPOSTES PER REALITZAR DURANT LES VACANCES.

Després d’aquest curs tan excepcional i intens ens mereixem tots plegats infants, famílies i docents gaudir d’unes bones i merescudes vacances.

Per a aquestes vacances, el cicle inicial hem fet una selecció de recursos variats per seguir practicant allò que hem treballat al llarg del curs. Aquestes propostes van des d’activitats més lúdiques, passant per l’ús de les TIC mitjançant apps i webs per seguir aprenent, fins a  quaderns per preparar-se per al curs vinent.

Durant l’estiu recomanem dedicar una estoneta de treball, ja que als infants també els ajuda tenir un horari en el seu dia a dia.

Bones vacances a tothom i ens veiem a la tornada 😉

 

1. Propostes lúdiques: En aquesta infografia podeu veure tot un recull d’activitats i propostes molt variades que potencien els diferents àmbits d’aprenentatge: l’àmbit lingüístic, el matemàtic, el coneixement del medi, l’artístic, l’educació física, l’educació en valors, el digital i aprendre a aprendre.

Són propostes que s’adapten a les necessitats/limitacions del moment, són econòmiques i aptes per adaptar-se a tots els nuclis familiars.

A continuació us deixem el pdf per poder veure’l, descarregar i imprimir, així els infants podran anar marcant quines coses han fet i es poden planificar el temps.

Propostes lúdiques i educatives per aquest estiu

 

 

2. Repassem continguts amb les TIC: en el següent document hem fet tot un recull de webs i apps per repassar continguts i aprendre’n de nous d’una manera lúdica i divertida. Amb aquesta proposta no es tracta d’estar molta estona amb les pantalles. Si es decideix utilitzar-les s’ha de recalcar molt el seu ús controlat (com a màxim entre 30-45-60 minuts al dia). És important fer un treball de consciència digital. 

Webs i Apps que ens poden servir aquestes vacances

 

3. Quaderns per preparar-se el curs vinent: Els quaderns que us proposem segueixen la línia dels quaderns de tallers que hem treballat al llarg de tot el curs, així com els quaderns que els infants tindran al següent curs. Els quaderns que veieu en verd són quaderns on es treballen continguts barrejats: català, castellà, matemàtiques, anglès i medi. En canvi, els de color blau són per treballar específicament matemàtiques i els de vermell per treballar llengua catalana.

A més, aquests quaderns ofereixen un app per jugar amb els continguts que es van aprenent. Els jugadors i jugadores hauran d’avançar pel mapa i resoldre les preguntes de cada punt. N’hi ha de les diferents àrees que surten en el quadern.  Els podeu els podeu demanar a la vostra llibreria de confiança o els podeu trobar a tendes com Abacus, El Corte Inglés, Amazon, Fnac, casadellibro, etc.

IMPORTANT: aquests quaderns són sols propostes. Si creieu que el vostre fill o filla el/la motiva o l’interessa algun altre quadern de vacances, també és igual de vàlid. El més important és que s’adeqüi a les seves necessitats i, sobretot, que li agradi i se senti a gust.

 
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>