Correcull. Un repte per canviar el món

El 10 de febrer, ses alumnes de cicle superior, 1r i 2n d’ESO van poder gaudir  d’una xerrada per videoconferència amb en Kilian Jornet, la Núria Burgada (mare d’en Kilian), en  Ponç Feliu (director Parc Natural Cap de Creus) i en  Josep Maria Mora (Servei Educatiu de l’Alt Empordà). En aquesta xerrada vàrem conèixer quins foren els orígens del Correcull i vàrem entendre també la importància de mantenir i conservar ses espais naturals nets de residus. 

Aquesta proposta educativa es va impulsar des de Suècia, amb es nom de Blogging. Aquest concepte uneix s’activitat física de córrer amb el fet d’anar recollint ses deixalles com un acte de respecte pel medi ambient. Amb pocs anys, aquesta iniciativa s’ha estès a més de 150 països. A Catalunya la coneixem amb es nom de Correcull

El 7 de març, tots ses alumnes del centre (des de P3 fins a 4t d’ESO) ho vam posar en pràctica en es nostro poble, tot participant a sa 2a edició del Correcull a l’Alt Empordà. En acabar, ens vam reunir tots a la pista de l’Institut Escola per pesar el que havíem recollit i treure’n conclusions. Vam recollir 78,5 Kg de deixalles.

Amb algunes de ses deixalles que vam recollir, ses alumnes de Cicle Inicial i es de 1r i 2n d’ESO van participar en un taller de visual i plàstica, Recicl’Art, promogut per una mare voluntària del centre, l’Eva Daniel. 

Es taller pretenia introduir l’alumnat a l’art objectual. A partir des materials recollits, individualment o en petit grup es van crear composicions que definien una idea, un significat, una emoció, un relat. Les obres resultants són magnífiques!