Colònies 4t

El primer dia ha estat un dia molt intens. Hem arribat molt contents i contentes a la masia el Xalió. Hem tingut temps de conèixer l’entorn i de fer moltes activitats. Ens ha fet un dia radiant. Hem finalitzat amb jocs de nit.

Segon dia de colònies …

 

Colònies de P5

El primer dia ha estat un dia molt intens. Hem arribat molt contents i contentes a la masia EL Xalió. Hem tingut temps de conèixer l’entorn i de fer moltes activitats. Ens ha fet un dia radiant. Hem finalitzat amb jocs de nit, la celebració de l’aniversari d’en Jan i la visita del Ratolinet Pérez que passarà a deixar una sorpresa a canvi de la denteta de la Nica.

El segon dia de colònies ha fet molt bon dia i molta calor. Ha estat un dia molt intens. Hem fet tot de jocs divertits: lluita de pilotes, hem jugat a estirar les cebes, ens hem tirat en tirolina, també hem pujat en unes escales que es bellugaven, que hem construït nosaltres mateixos.

El que més ens agrada és el que hem fet aquesta tarda: una cabana amb troncs que hem trobat pel bosc.

Aquesta nit ens espera una nit màgica. Anem a ballar a la disco!!!

Per cert… sabeu que tenim una cançó que cantem tots junts? És molt divertida. Quan arribem a casa, ja us la cantarem!

Tercer dia….

Colònies de 2n

El primer dia de colònies ha estat un dia molt intens. Hem arribat molt contents i contentes a la masia el Xalió. Hem tingut temps de conèixer l’entorn i de fer moltes activitats. Ens ha fet un dia radiant. Hem finalitzat amb jocs de nit.

En el segon dia els i les nenes de 2n hem passat un dia genial ple d’aventures i sorpreses. Avui hem gaudit d’un sol esplèndid i, tot i que el cansament ens està arribant, encara ens han quedat forces per ballar!!!. Ens ho estem passant molt bé.

Demà ja tornem…

Escalada 5è al Piri

 

La passada setmana els grups de cinquè van anar al centre excursionista del Piri de Vilassar de Mar per experimentar l’esport de l’escalada.

Una classe introductòria amb diferents activitats dins el rocòdrom on els alumnes van pujar per diferents nivells i van ser conscients de la seguretat de l’escalada envers el que sovint pensem.

 

Rugbi a 5è

 

Aquest dimecres passat vàrem poder practicar aquest esport del rugbi a càrrec dels tècnics del club de Rugbi de Cabrera De Mar.

Una màster class on vam realitzar diversos jocs per tenir un primer contacte.

Cada posició del rugbi requereix d’un físic diferent: els més menuts
reparteixen joc, el més atlètics són les ales i els encarregats d’esprintar
per escapar-se i fer marca i els més corpulents acostumen a estar en primera
línia de defensa per tal de frenar les incursions de l’equip contrari. És un
esport que potencia l’autoestima de tots els nens i nenes donant-los un lloc
imprescindible dins l’equip.

Malgrat tenir la imatge de joc violent el rugbi és un esport ple de valors.
La finalitat del joc és la d’escapar-se del contrari, l’evasió i no pas el
xoc (placatge). Els partits són de 3 temps: dos de joc i el tercer serveix
per a menjar tots plegats al camp, convidats per l’equip amfitrió. D’aquesta
forma deixem al camp les discussions i malestars que hagin pogut aparèixer
durant el partit. Els insults o critiques entre jugadors o envers l’àrbitre
no estan permeses.

Ens ho vàrem passar d’allò més bé!!

P3 Aniversaris Abril

Hem començat el tercer trimestre celebrant els aniversaris d’alguns nens i nenes de P3 que han fet els 4 anys!!!

Cada aniversari l’hem celebrat cantant una cançó, compartint un pastís, bufant les espelmes i fent que el protagonista llueixi una corona ben maca amb el seu nom per emportar-se-la a casa. MOLTES FELICITATS A TOTS I TOTES!

5è s’apropa al món del llop!

Els nens i nenes de 5è hem anat al Parc Mediambiental de Gualba a conèixer com viuen els llops. Hem fet de licòlegs i hem seguit el rastre que ens ha deixat un llop de veritat. També hem conegut a la Lupus una lloba socialitzada a la que hem pogut tocar i ens ha sorprès amb el seu udol tan característic. Finalment hem pogut gaudir de la natura que ens ofereixen aquests paratges.

Caixa de Petons

Els nens i nenes de P5 estan a punt d’anar de colònies i, per aquest motiu, han decorat unes capses de cartó amb papers de seda de colors. En elles les famílies podran col.locar-hi tots els seus petonets a fi que, quan els seus fills/es els trobin a faltar, obriran la seva caixeta i agafaran tots els petons que necessitin.

5à Reunió de delegats i delegades verds i verdes

Ja de cara a fer un tancament d’aquest curs tenim ganes de compartir tot el que hem treballat. Tenim ganes de convocar un Comitè Ambiental. Amb els delegats i delegades hem pensat quines han de ser les persones que hi hauríen d’assistir. També hem estat revisant l’última activitat que hem iniciat per reduïr la contaminació acústica. Hem treballat plegats i ens hem posat d’acord!!

NOTÍCIA: INCENDI A NOTRE-DAME 2NB

Els alumnes de la classe de la Llengua Francesa es van interessar per la notícia que va passar durant les vacances de Pasqua: L’incendi de la catedral de Notre Dame a Paris.

Van buscar informació sobre la notícia tot fent competència digital: notícies, imatges, relats de com, quan va passar tot,… També van poder veure i escoltar diferents informacions, des d’experts fins a diferents personalitats de França. Mitjançant imatges van poder veure com era i com ha quedat la catedral de Notre Dame, tant per dins com per fora. Han  conegut una mica més la història d’aquest símbol de Paris i patrimoni Europeu i mundial. Je suis Notre Dame!!

Visionem Hologrames 6è

Amb els alumnes de 6è ens venia molt de gust fer una experimentació sobre la llum però aquesta vegada tots junts. I desde l’àmbit TAC ens van fer descobrir aquesta!! Vam escollir estudiar la reflexió i esbrinar com amb la construcció d’aquesta piràmide d’ecetat es podia generar una imatge amb volum. El resultat impressiona!! Ha estat súper interessant l’experiència!! No us perdeu les imatges!

Manteniment de l’hort 4t i 5è

Encarant aquest tercer trimestre amb ganes de fer collita!! Abans però ha calgut posar una mica d’ordre!! Tornant de setmana santa ens vam trobar l’hort amb moltes plantes espontànies, però amb l’ajuda dels nens i nenes de 4t i 5è en un tres i no res ens va quedar un hort més que a punt!! Aquest dies hem tret plantes espontènies, hem posat adob ecològic i hem posat les canyes perquè s’hi enfilin les mongeteres. Què? Farem collita? De moment sembla que anem a bon ritme!!

Recerkids IV 6è

Un com s’ha experimentat és hora de recollir dades!! Ara toca posar per escrit tot el que hem fet!! Per grups estem fent presentacions per mostrar als companys el que hem fet i a quines conclusions hem arribat. Aquí cada grup treballa al seu ritme i presenta cada part de la investigació amb el seu toc personal. Alguns grups que hen trigat menys en la seva experimentació estan tenint també l’oportinitat d’elaborar un póster resumint la investigació que han realitzat. Aquí els teniu ben concentrats i concentrades!

SSSoroll 19

Al llarg dels dies 23,24,25 i 26 d’abril vam celebrar la setmana sense soroll. Com cada any a l’escola treballem el tema de la contaminació acústica com a un dels objectius a millorar com a escola verda. Al llarg d’aquesta setmana hem aprofitat per iniciar una activitat on els delegats i delegades verds/es fan de silenciadors del soroll. També disposem a l’escola de 12 sonòmetres que ens han deixat en préstec des del departament de territori i sostenibilitat. Aprofitem aquests recursos per tenir cura de la contaminació acústica del centre i per conscienciar a tots i totes que compartim un espai on amb una mica d’esforç ens hi podrem sentir encara una mica millor. Recordeu el silenci s’escolta i se sent!

Recerkids III 6è

Us mostrem més imatges de la recerca que han fet els nens i nenes de 6è. Com ja us vam dir dins el programa Recerkids hem treballat per grups. Cadascún d’ells ha realitzat la seva experimentació intentant contestar la seva pregunta científica. Dels 16 grups de treball, tots han escollit preguntes i temàtiques ben variades entre elles. En resum es tracten diferents aspectes de la llum, això ens donarà una visió molt àmplia d’aquest tema. Aquí ho veureu!