ELS VIOLONCELS I ELS UKELELES EXPERIMENTEN AMB GELATINA

Els infants d’I3 han obert les portes de les seves aules a les famílies i han compartit amb elles una gran experiència experimentant amb gelatina de color vermell i groc.

Les famílies que han participat d’aquesta activitat estaven esperant entusiasmades al rebedor de l’escola fins que els seus fills i filles han anat a buscar-les. Després de donar-les la benvinguda i ajudar als infants a posar-se les bates, s’han posat al voltant de les taules per iniciar l’activitat.

Per començar, han fet hipòtesis de quin sabor podien ser les gelatines i que podien fer per descobrir-lo: Tastar-la, olorar-la, tocar-la…. Tot seguit, han començat a experimentar amb les mans: tocant-la, agafant-la, aixafant-la, ensumant, llepant-se els dits… tot descobrint que estava freda, que mullava, que feia molt bona olor, que era dolça, etc.
Per tal de continuar experimentant i fer més descobriments els hem repartit canyetes, culleres i altres estris. Els infants han intentat xuclar-la amb la canyeta, agafar-la amb la cullera, tornar-la a ficar dins l’envàs, barrejar la gelatina removent-la ben fort…, i fins i tot, alguns nens i nenes han aconseguit barrejar-la tant que la gelatina els ha quedat de color taronja.

S’ho han passat tots i totes molt bé. Per una part els infants fent descobertes, jugant i experimentant, i, per altra banda, les famílies que han pogut participar d’aquesta activitat també han gaudit molt, no només amb els seus fills i filles, sinó també, coneixent més als companys i companyes de les seves filles i fills.
Les mestres també han gaudit molt veient les cares de felicitat, plenes de somriures i rialles, tant dels nens i les nenes com de les famílies.

Podem dir que hem aconseguit els objectius d’aquesta activitat que eren, gaudir i aprendre a través del joc, experimentar les sensacions que rebem per mitjà dels sentits, i fer participar a les famílies.

Us deixem, a continuació, un recull de fotos on podreu veure que bé l’hem passat amb aquesta activitat tan divertida i dolça!

Fotos:   I3A   –   I3B