Escola més creativa Nanoinventum 2021!

L’alumnat de 6è ha participat al projecte Nanoinventum 2021, organitzat per l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB). Aquest projecte ens ha ofert recursos educatius per apropar els nens i nenes al món nano i els ha ajudat a desenvolupar un nanoinvent basat en un NANOROBOT que dona resposta a algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquestes són algunes de les maquetes que han realitzat, gràcies a les quals hem obtingut el premi a l’escola més creativa. A més, la nostra escola ha estat una de les tres finalistes del premi escola Nanoinventum 2021.

Us deixem l’enllaç a l’entrevista que ens han fet. També hi trobareu el vídeo de la jornada final del projecte.

Comiats de Final de Curs!

Avui ha estat un dia molt emotiu a l’escola. Primer ens hem acomiadat dels nens i nenes de 6è acompanyats de les seves famílies i la classe de 5è. Tota l’escola ha pogut acomiadar-se de 6è, de les mestres que marxen i de les famílies de l’AMPA reunides totes juntes a l’amfiteatre. Ha estat molt bonic poder-nos retrobar en aquest espai tan màgic!

Trencadís a infantil

Aquesta setmana les nenes i nens d’infantil ens hem apropat al espai de l’escola on s’està fent el trencadís. Allà estava la Noemi i el Bernat i ens han explicat en què consisteix i com es fa un trencadís. Hem pogut ajudar-los netejant i donant les peces.

Tallers d’Educarts al juliol a la Zona Nord

Us deixem la informació sobre els tallers i dinamitzacions que s’ofereixen per als infants de 6è.

INSTITUT PICASSO

Espai de música del 28 de juny a l’1 de juliol de 11.30 a 13.30

Taller de ràdio: del 28 de juny al 8 de juliol de 11.30 a 13.30

Taller de rimas i rap: del 5 al 15 de juliol de 11.30 a 13.30

CENTRE CÍVIC

Taller de cajón i percussió corporal del 12 al 15 de juliol de 11.30 a 13.30

ATENEU DE FABRICACIÓ

Taller familiar de construcció de cajones

Grup 1 del 12 al 16 de 18 a 20h

Grup 2 del 19 al 23 de 11.30 a 13.30h

DINAMITZACIONS DE PLACES de 18.30 a 20.30h

Del 5 al 8 plaça Verda

Del 12 al 15 Plaça davant de la residència de gent gran

Del 19 al 22 Plaça davant de la biblioteca

Del 26 al 29 Torre Baró (encara per determinar)

Us animem a participar-hi!!

Remullada P5

Avui les libèl·lules hem fet la nostra remullada de final de curs! Les libèl·lules ens hem posat els banyadors i ens hem preparat per fer-nos una bona remullada! Hem gaudit moltíssim aquest matí, ho podeu veure a les fotos!

Remullada P3

Avui les papallones ens hem posat els banyadors i ens hem preparat per fer-nos una bona remullada! Ens ho hem passat molt bé i hem gaudit una bona estona! Mireu les nostres cares d’alegria…

 

Remullada P4

En un dia amb tanta calor com avui, que millor que una bona remullada! Avui les marietes ens hem posat els banyadors i ens hem preparat per fer-nos una bona remullada! Ens ho hem passat molt bé i hem gaudit una bona estona! Mireu les nostres cares d’alegria…

Projecte d’investigació amb el Dani Jiménez!

L’alumnat de 6è ha treballat de valent durant mesos en el seu projecte d’investigació. Cada nen i nena ha creat un prototip del seu invent, el qual havia de donar resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Després de presentar els seus projectes al jurat, ja tenim a les 5 persones guanyadores que gaudiran d’unes colonies a l’estiu amb el Dani Jiménez, gràcies a la beca de Carburos Metálicos. Moltes felicitats a totes per la feina feta!!

Il·lustrem la Convenció dels Drets dels Infants

La nostra escola participa en el programa educatiu “De la Convenció als ODS amb ulls d’infant”. Aquest programa vol donar a conèixer als infants i als joves els seus drets alhora que els anima a indagar, analitzar i reflexionar sobre temàtiques socials vinculades als objectius de desenvolupament sostenible (ODS), a partir del procés de creació artística.

Els nens i nenes de primària hi han participat il·lustrant la Convenció dels drets de l’infant mitjançant la creació d’un producte artístic (fotos). Una d’aquestes creacions ha guanyat el premi en la categoria del cicle inicial i estem molt contentes perquè apareixerà al tríptic que està preparant l’Ajuntament de Barcelona! Us deixem unes imatges de l’acte:

Anem d’excursió a la casa de l’aigua

Dimarts dia 1 de juny vam anar a la casa de l’aigua per finalizar el nostre projecte del Rec Comtal.

Primer vam dividir el grup i ens van explicar una part de la història del Rec Comtal. Després vam entrar a la casa gran i vam entrar a un lloc on abans s’emmagatzemava l’aigua del riu Besòs per potabilizar-la.  Vam passar per un túnel amb tubs que transportaven l’aigua de Trinitat Vella a Trinitat Nova. Quan vam arribar al final del túnel vam passar per una porta i dins i hi havia com un parquing que abans era un dipòsit. Per acabar la visita vam anar a una sala on posaven els productes químics, després es filtrava l’aigua i marxava per una altra canonada.

Ens va agradar molt la visita i ens vam divertir molt. Ens va servir per conèixer un altre vestigi de la ciutat. Si cliqueu a la imatge veureu més fotografies.Redactores: Vanessa i Yanira