Projecte MoPa

El grup de 5è hem fet el projecte MOPA. Primer vam fer 3 grups de 7 persones i vam parlar de què volíem fer el curtmetratge. Després vam fer els esquemes, seqüències i plànols…

I a principis de febrer vam gravar el curtmetratge, era difícil gravar perquè era la nostra primera vegada que gravàvem amb càmeres professionals. A la següent setmana el dia 16 van venir a ajudar-nos a editar el curtmetratge. Va ser una miqueta difícil. També vam crear els nostres cartells amb el programa Canva.

Estem esperant el curtmetratge. I que ens enviïn un correu. 😁😀

 

Embolcalls sostenibles

A Cicle inicial i a 4t estem treballant per fer els nostres esmorzars més sostenibles. Dins la microxarxa d’Embolcalls Sostenibles en la qual estem participant, ens han ajudat a fer una diagnosi dels nostres esmorzars i dels residus que produïm al llarg del primer trimestre. Gràcies a pla d’acció que hem elaborat intentarem reduir els residus dels nostres esmorzars amb el Boc&Roll que ens han fet arribar, també treballarem en portar un esmorzar saludable, fet que està lligat als residus que produïm. Esperem que de cara a final de curs tots els infants hagin utilitzat el Boc&Roll i aconseguir així el repte “residu 0”  als nostres esmorzars. Cuidem el nostre esmorzar, cuidem la nostra salut, cuidem del nostre entorn i cuidem el planeta.

Setmana de Carnestoltes a Infantil

Aquesta setmana començava amb l’arribada del rei Carnestoltes! Amb rauxa i xerinola hem fet les seves consignes: sabates diferents i roba ampla, el cap guarnit i pijama!

Ens hem disfressat del que ens agrada, hem ballat, hem vist una obra de teatre i..ens hem divertit! I per últim, les papallones, les marietes i les libèl·lules us volem ensenyar les nostres disfresses!

Si cliqueu a les fotos podreu veure totes aquestes activitats.

 

 

 

Carnestoltes EducArts

Aquest any, la millor setmana de l’any, la setmana de la disbauxa, les disfresses i la gresca, ha agafat la gent d’EducArts confinada!! Anyoren el Carnestoltes sonat i colorit amb tots els infants de les escoles de la Zona Nord, les batucades, la xocolatada… Però el rei i la reina Carnestoltes d’EducArtS han trobat una aliada malgrat el maleït virus…

Carnaval, Carnaval!

Mireu què boniques han quedat les nostres disfresses!

Taller “Qui viu al mar?”

La classe dels plànctons (4t) hem pogut fer un taller sobre els éssers vius que viuen al mar Mediterrani. Els experts ens han explicat les principals característiques dels diferents hàbitats que podem trobar a la nostra costa, així com també quins tipus d’éssers hi podíem trobar, des dels vegetals com el pi pinyer, fins a animals com els dofins. Ep! Que també ens han parlat del fitoplàncton i del zooplàncton!

Per acabar amb el taller, hem pogut fer un joc de l’oca amb els continguts que hem treballat. Ens ho hem passat d’allò més bé!

Premi Òmnium Cultural

Divendres va tenir lloc l’entrega del III Premi Rafael Juncadella d’Òmnium Cultural. La Noemi Rocabert, mestra i durant molts anys directora de la nostra escola, va recollir “la Peineta” en companyia d’una representació de mestres de l’escola.

Moltes felicitats Noemi!!

Nou himne de l’escola!

Com ja sabeu a la nostra escola tenim un himne que van escriure els nens i nenes de l’escola fa uns quants cursos. Aquest any hem decidit actualitzar-lo i convertir-lo en un rap!! Amb l’ajuda del Mou d’EducArts l’hem practicat i l’hem cantat a la Festa Major. Esperem que us agradi tant com a nosaltres!! També el podeu trobar a la barra lateral del nostre  web.

Una Festa Major diferent!

La última setmana de gener és molt especial per a nosaltres perquè celebrem la Festa Major! La covid ens ha obligat a repensar aquesta festa tan important per a l’escola però hem gaudit d’una setmana plena d’activitats engrescadores!!! Us hem preparat un video resum amb els millors moments. Mireu, mireu!!

Recomanacions per quan bufa molt fort el vent!

Hola les nenes i nens de la classe del vent. Us volem compartir la nostra darrera tasca feta en equips. Hem treballat els consells que protecció civil fa a la ciutadania per quan bufa molt fort el vent. Aquestes recomanacions són les següents, si hi ha vents forts:

– Al mar, no us apropeu a esculleres, espigons ni passejos marítims les onades  us poden arrossegar.

– Vigileu amb el mobiliari urbà, l’arbrat, contenidors i tot allò  que el vent pugui fer caure!

– Si és imprescindible desplaçar-vos tingueu molta precaució. Us podeu trobar obstacles a la via.

– No deixeu testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses.Tanqueu les portes i finestres, perquè podrien trencar-se vidres.

Hem parlat de les conseqüències que poden tenir les fortes ventades, tant en el mar, com al bosc, a la ciutat, a les nostres cases. Després hem realitzat uns cartells amb cada recomanació, on hem volgut explicar de forma artística aquesta informació. I ens hem gravat per donar-ho a conèixer, així com hem construit un mural. Els cartells els hem amb la tècnica del collage, però no hem utilitzat les tisores per retallar. Només les nostres mans. Hem après molt. Sobretot, ens hem adonat que cadascú pot aportar la seva habilitat, per treballar en equip.