Taller de consum

Els passats dijous 8 i dijous 15 vam anar els grups de cinquè a fer un taller d’educació pel consum de jocs i joguines al Centre Cívic Pla d’en Boet a Mataró.

Ens va tocar fer de famílies i a cada grup hi havia diferents rols, de pares, mares, nens i nenes. Teníem uns diners per gastar-nos en jocs i joguines i havíem de decidir per a qui seria i què compràvem.

Va ser difícil triar entre tantes opcions, i tots els membres de la família volien tenir algun joc o una joguina per a ell o ella. Finalment, anàvem a comprar-ho a la caixa i ens donaven el tiquet i ens emportàvem aquests jocs/joguines.

Quan totes les famílies vam passar per l’activitat, ens van dir que reviséssim el canvi i ens havien estafat! No havíem comprovat el canvi quan la caixera ens el va donar. Per sort, es tractava d’un joc de rol i no perdíem diners de veritat, però això ens va fer adonar que sempre hem de comprovar el canvi quan anem a una botiga a comprar.

Vam analitzar les joguines i jocs que teníem al taller i vam aprendre símbols i etiquetes importants que han de tenir per la nostra seguretat. Si tenen aquests distintius voldrà dir que són jocs i joguines que passen uns controls molt estrictes i que podem jugar tranquil·lament.

Quan vam parlar de jocs van mostrar-nos notícies reals on nens i nenes de la nostra edat juguen a jocs no adequats per a nosaltres, i alguns de nosaltres també juguem i no tenim l’edat que ens indica el joc. El que més ens va impactar és l’addicció que creen aquests jocs i la pèrdua de noció del temps quan hi juguem. Alguns nens i nenes dels vídeos tenien reaccions molt agressives quan els pares els deien que havien d’acabar la partida.

Per acabar, vam veure alguns anuncis on donava a entendre que els nens només podien jugar a cotxes i tenir coses de color blaves, i que les nenes només podien jugar amb nines i envoltades de color rosa. A molts nens ens agrada el color rosa, i el color preferit de moltes nenes és el blau!

Ara que arriben les festes de Nadal on el consum de joguines i jocs augmenta, estem preparats per saber què hem de comprar i valorar si ho necessitem o no.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>