IX Campanya de donació de sang: Dóna sang de Colors!

Carta de l’alumnat de 4t per a la comunitat

L’escola Colors continua promovent un dels projectes aprenentatge-servei que els alumnes de 4t duen a terme cada any: l’organització de la campanya de donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Ara, més que mai, és important prendre consciència de la importància de fer-se donant per a augmentar les reserves de sang que ajuden a guarir i salvar vides de persones.

La data programada és el proper dimarts 20 d’abril, de 9 a 13 i de 16 a 20, i en aquesta ocasió cal reservar cita prèvia a través d’aquest enllaç: https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//4041/les-franqueses-del-valles/20-04-2021/

Obert el termini de preinscripció

Avui comença el termini per a presentar la sol·licitud de preinscripció per a educació infantil i primària (fins el 24 de març) per a l’alumnat que es vol inscriure a un nou centre.

Accediu per a fer la sol·licitud electrònica (si teniu certificat digital) o feu la sol·licitud amb suport informàtic. Recordeu tenir fotografiada o escanejada al dispositiu la documentació que heu d’adjuntar.

Aquest vídeo us servirà de guia:

Si necessiteu ajuda o teniu dubtes, truqueu a l’escola al telèfon 938497222 o envieu un correu a a8066413@xtec.cat.

Més informació sobre la presentació de sol·licituds aquí.

Comença el viatge a l’escola dels grans

Com cada any, l’Ajuntament de Les Franqueses, en col·laboració amb les direccions de les escoles del municipi, ha organitzat la xerrada Comença el viatge a l’escola dels grans per a informar sobre el procés de preinscripció i matrícula a les famílies que començaran P3 el curs 2021-2022.

Aquesta sessió es desenvoluparà de manera virtual el proper divendres 26 de febrer a les 18h.

Les famílies interessades s’hauran d’inscriure prèviament al correu educacio@lesfranqueses.cat o per telèfon al 938466506 per poder rebre l’enllaç d’accés a la xerrada.

Més informació aquí.

Dijous gras i exhibició de Carnaval

Tot i la situació extraordinària d’enguany, la comunitat de l’escola Colors no ha volgut renunciar a la celebració que tant agrada a grans i infants.

Per aquest motiu, durant aquesta setmana, han seguit les consignes del rei Carnestoltes i els seus pregoners, i tothom ha col·laborat de manera molt original.

Van celebrar el dijous gras anant a diferents llocs del municipi. Els petits i mitjans van gaudir d’una bona estona al parc del Mirador i els grans de l’escola van fer una caminada fins a Milpins. Allà cada grup estable va menjar el tradicional entrepà de truita o botifarra d’ou.  Aquí hi ha disponibles unes imatges de la jornada.

Avui divendres, tots els grups de l’escola s’han trobat a la pista per a lluir la seva mascareta decorada amb diferents motius. Aquí podeu veure fotografies i vídeos.

Arribada del Rei Carnestoltes

Aquest matí, tots els infants de l’escola Colors han donat la benvinguda al Rei Carnestoltes, que ha arribat amb una comitiva festiva formada pels nens i nenes de 6è, ben guarnits, fent molt xivarri i amb molt de ritme. Han llegit el pregó i han anunciat les ordres que tothom ha de complir durant la setmana de més disbauxa de l’any:

Dilluns: d’un cantant, actor o esportista us disfressareu. Escolliu bé! I per un dia el vostre personatge preferit sereu.

Dimarts: ben empolainats i elegants vindreu, més que el sol brillareu i les mirades aturareu.

Dimecres: del llit directes podreu sortir, i a l’escola en pijama venir.

Dijous: els anys accelerarem i la roba als nostres avis i àvies demanarem.

Divendres: tots a la pista ens trobarem, i una bona exhibició de mascaretes farem.

Més imatges

Preinscripció curs 2021 – 2022

El Departament d’Educació ja ha publicat les dates per a la presentació de sol·licituds de preinscripció per al curs 2021 – 2022: el termini per a segon cicle d’infantil i primària serà del 15 al 24 de març de 2021. Tota la informació d’interès s’anirà publicant de manera oficial a la secció Estudiar a Catalunya – Preinscripció.

Com cada any, el Patronat municipal de cultura, educació, infància i joventut, juntament amb totes les direccions de les escoles del municipi, organitzen la jornada informativa Comença el viatge a l’escola dels grans. Aquesta es durà a terme de manera telemàtica el proper 26 de febrer a les 18h, per acollir a les futures famílies de P3 i fer aclariments sobre el procediment de preinscripció. Als canals oficials de l’Ajuntament publicaran més detalls.

Enguany, igual que la resta de centres de primària de Les Franqueses, i en coherència amb les restriccions i mesures d’higiene i seguretat establertes per la situació de pandèmia, l’escola Colors oferirà una jornada virtual de portes obertes el proper divendres 12 de març per a que les famílies interessades puguin descobrir el projecte del centre i resoldre dubtes. Properament es facilitarà més informació (horari i enllaç d’accés).

DENIP 2021

El mes de gener ve marcat al calendari per la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Donada la situació i les normes de seguretat i higiene establertes, enguany els nens i nenes de 6è no han pogut realitzar activitats a les classes dels seus companys més petits de l’escola. Però malgrat això, la celebració d’un nou DENIP ha omplert d’activitats al voltant de la Pau les aules de l’escola Colors durant aquesta setmana: debats, dinàmiques de grups, jocs, lectura i exposició de contes inspiradors, realització d’una instal·lació artística col·lectiva per simbolitzar el vincle entre tots (autoretrat de tots els infants de l’escola, des de P3 a 6è) i realització d’una titella de dit símbol de la Pau.

D’altra banda, amb el Manifest DENIP 2021 escrit per l’alumnat de 6è, en nom de tots els infants de l’escola, han expressat la defensa del dret a la salut com un dret fonamental de les persones, sigui quin sigui el seu lloc de residència, origen o procedència. Han establert un compromís per ajudar els altres amb iniciatives solidàries que vetllin per la salut de tots i totes, i més que mai, fer tot el que sigui possible per mantenir els vincles que ens uneixen a tots més enllà de qualsevol malaltia o conflicte.

Finalment, s’ha celebrat l’Assemblea DENIP 2021 on han atorgat especial reconeixement a aquells nens i nenes que amb la seva manera de ser i de fer, mereixen distinció per representar persones que defensen la pau en el dia a dia.

Àlbum de fotografies

Hivern 2020

Avui 21 de desembre, coincidint amb el solstici d’hivern, finalitza el primer trimestre d’aquest curs. Per donar la benvinguda a l’estació més freda i per acomiadar aquest 2020 tan rocambolesc, els infants de l’escola Colors han preparat una versió de la cançó “El desembre congelat”. Veureu a tots els nens i nenes unint les veus en una sola cançó per recordar que, tot i la distància física, ara fer pinya i estar junts és més important que mai.

EL DESEMBRE JA HA ARRIBAT

D’acord amb les instruccions del Departament d’Educació, l’inici del segon trimestre i el retrobament a l’escola serà el dia 11 de gener. Recordem que el dia 12 començaran les reunions de les tutores amb famílies de manera telemàtica.

Bones festes, bones vacances, i seny i prudència a tota la comunitat educativa.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Reunió de representants i Assemblea General d’Infants

El passat dijous 11 de desembre es va reprendre la participació democràtica dels infants a l’escola celebrant la reunió de representants dels infants amb l’Equip Directiu. En aquest espai, les delegades dels diferents grups estables, de 1r a 6è, traslladen les aportacions, suggeriments i neguits dels seus companys i companyes, així com també estableixen un debat crític per finalment arribar a acords i compromisos.

Aquesta primera trobada de representants d’infants va permetre revisar els acords presos durant el curs passat: ús i  millores de les instal·lacions (espais exteriors, jocs de pati, lavabos,… ) i recollida selectiva i reciclatge a l’escola. Des de l’Equip Directiu es va informar als representants, de les novetats i canvis que s’han donat aquest curs 20-21: millora del servei de préstec individual de la biblioteca d’escola i recerca d’alternatives als espais de treball i joc de l’aula de pre-tecnologia.

Finalment, dimecres 16 de desembre, a la primera Assemblea General d’Infants del curs (complint totes les mesures de seguretat i higiene recollides al Pla d’organització de centre) es van poder posar en comú amb la resta d’infants i es va acordar debatre en tutoria els punts a tractar durant el segon trimestre.

L’Assemblea General d’Infants constitueix l’espai de participació i decisió propi de l’alumnat de l’escola. La participació dels infants permet, no només el desenvolupament del PEC, sinó també avançar en l’educació en els valors democràtics de la nostra societat.

Més imatges

Setmana de la ciència 2020

Del 16 al 20 de novembre l’escola Colors se suma a la celebració de la Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i promoguda des del CRP del Vallès Oriental, que ha proposat als instituts de la zona la creació de vídeos amb reptes científics pels alumnes de les escoles de primària. La finalitat d’aquesta iniciativa és fomentar les vocacions científiques i tecnològiques de l’alumnat.

Des de P3 fins a 6è, els nens i nenes viuran la ciència a les aules, i faran experiments amb el plantejament del mètode científic (observació, plantejament d’hipòtesis, disseny d’experiments, comprovació d’hipòtesis, anàlisi de resultats i conclusions). La propera setmana estaran disponibles als blogs de petits, mitjans i grans les imatges de les diferents experiències.

Vector de Diseño creado por freepik – www.freepik.es

Castanyada 2020

Durant la setmana del 26 al 30 d’octubre, els nens i nenes de l’escola han realitzat diverses activitats relacionades amb la tardor i la Castanyada. Entre elles, la preparació d’una exposició on hi ha creacions d’allò més artístiques: murals amb els colors de la tardor i estampació amb fruits, cartells identificatius dels arbres de l’escola, reproduccions de bolets, il·lustració de haikús, obres amb fulles de diferents arbres, escultures amb elements de tardor… A més, els més petits de l’escola van tenir l’oportunitat de conèixer el fill de la Castanyera, que els va explicar un munt de coses sobre la tradició catalana. També van poder escoltar i compartir contes sobre la tardor i la Castanyada. Com a festa final, divendres 30 d’octubre van fer un berenar de germanor tot menjant castanyes i ballant!

Podeu clicar aquí per accedir a les imatges de la setmana.

Reconeixement a la comunitat escolar

Ara fa un mes del començament d’un curs ben diferent dels anteriors, iniciat amb molts neguits i preocupacions (la cura de la salut de tothom, la protecció dels infants, el funcionament de les mesures d’higiene i seguretat a l’escola, els nous horaris, canvis en les entrades i les sortides, l’acollida a l’alumnat i als nous docents, el treball pedagògic a les aules…). Algunes incerteses encara continuen (com s’afrontarà el primer confinament a l’escola? com reaccionaran els infants en una nova situació de confinament?…) però la direcció de l’escola Colors vol reconèixer com fins ara la comunitat educativa ha reaccionat amb una gran responsabilitat col·lectiva:

  • Els infants han demostrat que són els primers en adaptar-se als canvis i respectar les normes de salut i higiene de l’escola, els nous agrupaments, i els nous espais assignats.
  • Les famílies, de forma individual i col·lectiva (AFA) han mostrat paciència i resposta positiva a les demandes que l’escola ha traslladat per afavorir la nova organització (accessos, demanar cita prèvia, comunicació amb l’escola).
  • El personal no docent (TEI, vetlladora, manteniment, personal de neteja, administratives, monitors…) ha facilitat amb la seva tasca, ajuda i col·laboració un millor funcionament en el dia a dia de l’escola.
  • Els docents han estat peces clau per garantir el benestar i el progrés dels nens i nenes.
  • L’equip de coordinació ha garantit amb la seva implicació el funcionament de l’engranatge pedagògic i organitzatiu de l’escola en aquests moments tan complexos.

En definitiva, tot i les dificultats i la complexitat del moment, cal felicitar tota la comunitat educativa i fer-hi un reconeixement per com està afrontant aquesta realitat.

Per tal de continuar millorant en el control de la pandèmia, el Departament d’Educació ha publicat les últimes indicacions en relació amb l’ús de la mascareta. La situació de les escoles de Catalunya referent a la incidència de la covid19 es pot consultar a l’aplicació Traçacovid (les dades s’actualitzen diàriament).

Pla d’organització curs 20-21

Després de la seva presentació i validació al Consell Escolar (8-9-20), es presenta a tota la comunitat educativa el pla d’organització definitiu pel curs 20-21, que recull totes les mesures previstes per enguany seguint les indicacions i requeriments dels departaments d’Educació i de Salut. Aquest document inclou les mesures extraordinàries de salut i higiene preses en l’actual situació de pandèmia i l’organització pedagògica que dóna resposta a les noves necessitats sorgides, sense renunciar als trets d’identitat del Projecte Educatiu de Centre.

Podeu descarregar el document aquí

Inici curs 2020 – 2021

Per a iniciar el curs 2020 – 2021 donant compliment als requeriment normatius dels departaments de Salut i Educació, l’equip de l’escola Colors publicarà properament el pla d’obertura definitiu que recull les mesures organitzatives i sanitàries pel present curs, reestructurant els agrupaments, accessos i itineraris, assignació de docents i d’espais recollits al pla provisional per adaptar-los a les darreres instruccions.

Per tal de vetllar pel coneixement de tota la comunitat del funcionament d’aquest curs i alhora per poder fer una acollida adequada dels infants, els propers dies s’han previst les següents accions:

3 de setembre (matí i tarda): Acollida en petits grups de les famílies de P3 per part de la tutora i equip directiu.

9 de setembre (15.30 h): Reunió virtual d’inici de curs per a totes les famílies de P3 a 6è per donar a conèixer el Pla d’Organització de Centre curs 20 – 21 (es facilitarà l’enllaç per fer la trobada a través de la plataforma Meet).

9 i 10 de setembre: Acollides individuals dels infants de P4 a 6è per acompanyar-los en el descobriment de la nova realitat escolar (noves aules, entrades i sortides, nous agrupaments, tutores assignades, etc.). Donada la situació d’alt risc sanitari, aquestes acollides es faran en petits grups, en hores assignades des del centre, i dirigides a un membre de la unitat familiar com a acompanyant de cada infant, complint les mesures de dur mascareta, respectar la distància mínima de seguretat, i signatura de la declaració responsable en el moment de la visita.

Pla d’organització pel curs 20-21

Seguint les instruccions del Departament d’Educació, l’escola Colors ha elaborat el pla provisional d’obertura del centre pel curs 20-21 que ja està a disposició de tota la comunitat educativa i que preveu l’organització de grups d’alumnat, professionals i espais, l’organització d’horaris i gestió d’entrades i sortides, pla de ventilació, neteja i desinfecció, organització pedagògica en cas de confinament i protocol d’actuació en cas de detecció de casos COVID-19. Abans del 14 de setembre, es publicarà el pla definitiu amb les modificacions que hagin estat requerides i amb les concrecions necessàries.

A l’apartat Calendari del curs està disponible el calendari pel curs 20-21 i les dates per a les reunions previstes als diferents nivells.

Tot l’equip de l’Escola Colors ens acomiadem fins al setembre, desitjant amb aquesta imatge del Joan Turu unes bones vacances a totes les famílies.

Informació preinscripció 20-21

Ja s’ha publicat l’oferta definitiva de places a l’escola Colors per al curs 20-21.

També està disponible la llista d’alumnat admès pel curs 20-21.

La matrícula s’haurà de formalitzar del 13 al 17 de juliol. Cal concertar cita prèvia per correu electrònic a a8066413@xtec.cat o per telèfon al 938497222 (de 9.00h a 13.30h). La documentació requerida és:

  • 2 fotografies de mida carnet
  • carnet de vacunacions

Més informació sobre matrícula aquí.

Final 3r trimestre (curs 19-20)

D’acord amb el calendari escolar, aquesta és la darrera setmana del trimestre.

En aquest context, a les tardes acordades, les mestres realitzaran videotrucades amb els grups-classe, per poder fer un comiat amb tots els infants de cada nivell junts.

A més, oferim la següent proposta de tancament de curs a tots els nens i nenes de l’escola: ens agradaria que ens féssiu arribar unes paraules de comiat, un dibuix, una poesia, un petit vídeo, una fotografia, una carta per a algun/a company/a… qualsevol missatge en el format que vulgueu per acomiadar aquest curs. Les podeu fer arribar als correus electrònics de les vostres classes (P3, P4, P5, 1r, 2n, 3r, 4t, , 6èA i 6èB) i ho compartirem als  blogs dels cicles.

Divendres 19 les famílies d’educació infantil i primària rebreu per correu electrònic els informes d’avaluació com a tancament d’aquest curs 19-20. Ja podeu consultar les recomanacions d’estiu per als diferents nivells.

Preinscripció: Llista de sol·licituds amb puntuació definitiva

Avui dimarts 9 es fan públiques les llistes amb puntuació assignada a cada sol·licitud, un cop resoltes les reclamacions. Aquesta és la llista de l’escola Colors. Podeu veure les dades de la vostra sol·licitud a Consulta de resultats.

També s’ha fet el sorteig públic del número de desempat per a ordenar les sol·licituds amb igual puntuació. La llista ordenada definitiva es farà pública el proper 11 de juny.