FEM UN PASTÍS

Sempre és un bon moment per cuinar a casa en família. A la cuina s’ha d’anar amb molt de compte i cuinar sempre amb un adult.

Avui us deixem la recepta d’un pastís molt divertit.

 

INGREDIENTS
Per a la massa:
– 350 g de farina
– 1 sobre de llevat en pols o pols d’enfornar (16g)
– 230 g de sucre
– 1 sobre de sucre de vainilla (8g)
– 4 o 5 ous
– 200 ml de refresc de taronja o gasosa
– 130 ml d’oli de gira-sol
– 1 polsim de sal
– Mantega o margarina
Per al setinat:
– 250 g de sucre glasé
– 6 o 7 cullerades de refresc de taronja o gasosa
– Encenalls de sucre de colors per a decorar

 

PREPARACIÓ
Abans de començar amb la massa, posem una mica de mantega o margarina A la safata del forn i escalfem el forn a 180° amb calor a dalt i a baix.

En un bol barregem la farina amb el llevat en pols. Afegim el sucre, el sucre de vainilla, els ous, el polsim de sal, els ous, el refresc de taronja i l’oli i ho batem tot amb una batedora de mà. Si ho voleu una mica menys dolç podeu rebaixar la quantitat de sucre.

A continuació posem la massa en la safata del forn, que prèviament havíem escalfat i sucat amb mantega o margarina, i l’allisem amb una espàtula. Deixem la massa 20 minutos en el forn a 180° fins que el pa de pessic estigui daurat. Passat aquest temps, podem punxar amb un escuradents per a veure si està fet: si surt net, el deixem refredar, si no, ho deixem cinc minuts més.

Quan el pa de pessic està completament fred, preparem el setinat. Per a això, en un bol barregem aproximadament 250 grams de sucre glasé amb 6 o 7 cullerades de refresc de taronja i el posem en el nostre pa de pessic. La forma més fàcil d’estendre’l és amb un pinzell. Com el setinat s’asseca molt ràpid, ens hem d’afanyar per a decorar el pa de pessic amb el que preferim, en aquest cas li hem posat uns encenalls de sucre de colors que teníem a casa però podeu deixar córrer la vostra imaginació.

 

Aquesta recepta és d’una pàgina on apareixen moltíssimes receptes especials per a nens i nenes: Pequerecetas