Telenotícies migdia: El Coronavirus

Benvolguts companys i famílies,

Els alumnes de 6è han estat convocats per la TV3 perquè el presentador habitual del telenotícies migdia ha estat infectat per un virus desconegut fins ara anomenat COVID-19. Els alumnes expliquen què és, quins símptomes provoca, com es contagia, com prevenir-lo i quines mesures ha pres el govern per pal·liar aquesta situació.

Ho han fet genial, més d’un s’hi podria dedicar 🙂  Aquí us deixem un petit tastet.

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de vídeos.

#elbernatmetgeesquedaacasa

Els professionals que treballem a l’escola hem fet un petit vídeo perquè tant els nens i nenes com les famílies sentiu que estem al vostre costat i per explicar-vos que trobem molt a faltar el nostre dia a dia amb tots vosaltres.

Volem animar als nens i nenes i que vegin que tots i totes estem bé! Esperem que us agradi molt perquè ho hem fet amb molt carinyo i molta il·lusió.

De la mateixa manera donar-vos les gràcies a totes les famílies que ens esteu ajudant perquè els vostres fills i filles realitzin les propostes que us fem arribar cada setmana. Ens dóna molta alegria veure les seves tasques al correu de cada classe.

Una abraçada de tots els professionals de l’escola.

El Bernat Metge escriu cartes que curen

Com ja sabem, els dibuixos, els escrits i les imatges ens ajuden a expressar les nostres emocions i poder ajudar a altres persones  a expressar-les i a fer que tot aquest malson pugui ser portat d’una manera més càlida i acompanyada.

Per això el Bernat Metge s’uneix a la iniciativa que porten a terme l’Hospital del Mar i l’Hospital Clínic d’escriure cartes als malalts que es troben ingressats als hospitals per tal d’ajudar i fer més suportable aquesta situació de tensió i angoixa que estan vivint sobretot ells, en soledat. Us deixem un petit tastet de totes elles. Al llarg de la setmana podeu fer-nos arribar les vostres al correu de la classe 🙂 Ànims i força!

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de les cartes.

Preinscripció 2020-2021 ajornada

El Departament d’Educació de la Generalitat ha decidit ajornar la preinscipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.

Per tant, s’han anul·lat les cites prèvies reservades per presentar la preinscripció a través de l’OME.

Us adjuntem l’enllaç a la web de l’Ajuntament on trobareu més informació al respecte:

https://www.elprat.cat/educacio/estudiar-al-prat/preinscripcio-escoles-i-instituts

Comunicat tancament escoles Catalunya

Com segur heu vist als mitjans de comunicació a partir de demà tancaran tots els centres educatius de Catalunya com a mesura de prevenció del coronavirus.

Us deixem el comunicat oficial del tancament.

Comunicat tancament centres

Com us vam explicar ahir ens han recomanat que tots els membres de la comunitat educativa intentem mantenir la calma i seguir el protocol. En principi les persones que no tenen símptomes haurien de fer vida normal. Si en algun moment els vostres fills o filles o algun membre de la família té algun símptoma com febre, tos o malestar general poseu-vos en contacte amb el 061 i expliqueu la situació (intentar no trucar abans per no col·lapsar el telèfon). Ells us donaran indicacions de com actuar.

Donar-vos ànims a tots i a totes però com podreu veure no és una situació que només es doni a la nostra escola sinó que s’estava generalitzant per això han arribat a suspendre l’activitat a les escoles.

De la mateixa manera que per vosaltres per a nosaltres està sent una situació preocupant i que estem intentant gestionar de la millor manera possible.

Com us hem explicat seguim oberts a respondre els vostres dubtes mitjançant el correu electrònic de l’escola.

Comunicat tancament escola per un cas positiu de coronavirus

Benvolgudes famílies,

Us adjuntem el comunicat que us vam fer arribar ahir al vostre mail amb la informació del tancament del nostre centre. Com podreu veure durant 14 dies la nostra escola romandrà tancada per un cas confirmat de coronavirus i per l’aïllament d’11 docents més per seguretat.

Com ja us vam explicar també al mail d’ahir estem oberts a respondre els vostres dubtes al correu de l’escola:

a80400333@xtec.cat

Comunicació tancament Escola Bernat Metge

De la mateixa manera queden anul·lades les portes obertes programades per avui dia 12 de març. També us podeu adreçar al mail de l’escola si voleu tenir més informació.

Laboratori de cos i moviment P3

Dins del Programa de Camins Vius del Teatre Artesà avui els nens i nenes de P3 han rebut a la nostra escola a una ballarina que es diu Marina.

La Marina mitjançant diferents propostes i materials ha fet que els nens i les nenes de P3 experimentin i gaudeixin amb la dansa i amb el moviment.

Ha estat molt divertit!

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies i vídeos.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Portes obertes Preinscripció 2020-2021

Les portes obertes de la nostra escola es realitzaran el dimarts 3 de març a les 9:15 hores i el dijous 12 de març a les 15:00 hores. Us esperem a tots i a totes per poder ensenyar-vos la nostra escola i explicar-vos com treballem.

No cal demanar dia i hora per les portes obertes. Només cal que us presenteu en el centre entrant per C/Jaume Casanovas.

De la mateixa manera des de l’escola estem oberts a atendre a les famílies personalment si no podeu venir a les portes obertes o per resoldre qualsevol dubte. Per fer-ho us podeu posar en contacte amb nosaltres per telèfon o per correu electrònic.

Projecte Berjardí

La nostra escola ha presentat un projecte pedagògic de sostenibilitat i medi ambient a les subvencions de l’Ajuntament del Prat. Mitjançant aquest projecte volem arreglar el jardí del pati de l’entrada del Carrer Jaume Casanovas.

Unes de les primeres accions que hem fet ha estat plantar quatre arbres fruiters a l’espai de treball exterior que tenim al darrera de l’escola. Amb el pas dels anys tindrem llimones, taronges i mandarines pels nostres alumnes gràcies a aquests arbres.

Els alumnes de tota l’escola estan preparant l’espai del jardí per començar a plantar i posar la nostra entrada molt bonica!

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Les “Women, what else” guanyen el premi a Joves Promeses de la First Lego League

Ahir dissabte 7 de març les representants de l’equip de noies de 5è i 6è “Women, what else?” han concursat en un concurs de robòtica anomenat First Lego League. Abans de participar hem passat uns mesos fent molta feina i treballant molt en equip i aquí tenim el fruit: Premi a les Joves Promeses 🙂

Aquesta competició té quatre parts:

  • Joc del robot: Les noies han anat superant algunes missions plantejades com moure un gronxador, penjar un rat-penat a l’arbre, col·locar l’hospital en posició… Ens hem sorprès de tot el que saben de programació! Han pogut portar a terme les activitats proposades per grups (són 3 vídeos)
  • Projecte d’innovació: En el grup inicial, que eren 17, van proposar com a projecte d’innovació que la nostra ciutat del Prat necessita un hospital, però que havia de ser sostenible i ecològic! (Elles us ho expliquen millor al vídeo)
  • Disseny del robot: El robot que han dissenyat i construït en conjunt s’anomena “Jamona” i és amb el que han completat totes les missions (us ho expliquen en el vídeo)
  • Valors Lego League: Les noies han explicat els valors tan essencials de treball en grup utilitzant com a pòster el format d’una conversa per What’s up!, ja que per a elles és sinònim de comunicació (mireu el vídeo!)

En fi, ha estat un plaer poder acompanyar-les en un dia tan especial per a elles. Que passeu tots i totes molt bon dia de la dona treballadora :

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies i vídeos.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

El Conte Col·laboratiu

Un any més elcabusset Cabusset Rialler ens convida a les classes de 3r i 4t a participar en el conte col·laboratiu!

Els nens i nenes del Cicle Mitjà participem en l’activitat proposada des del CRP .

Aquesta activitat consisteix en la creació d’un conte en xarxa entre diferents classes d’altres centres educatius del Prat.

Cada classe és l’encarregada de redactar una de les tres parts que formen els contes: introducció, el nus o el desenllaç del mateix conte!

Ja us ensenyarem els resultats finals!

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

3r visita la Biblioteca Antonio Martin

Els nens i nenes de la classe de 3r van visitar la Biblioteca Antonio Martin, que es troba al Cèntric, per tal de conèixer més aquest servei públic.

Durant la visita els bibliotecaris van explicar com funciona i com s’organitza una Biblioteca. Els infants van poder aprendre com fer la recerca llibres a la base de dades de la Biblioteca.

Finalment, també van poder gaudir de forma exclusiva de l’espai de la Biblioteca per poder llegir!

Si feu click a la següent imatge podreu veure una petita mostra de la visita.

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

La classe de 3r visita un forn de pa

El passat dimarts dia 3 de març, la classe de 3r va visitar un forn de la nostra localitat.

Els nens i nenes van poder observar el procés d’elaboració del pa. També els van explicar quin es l’origen del pa i les seves propietats alimentàries.

A més, van poder utilitzar els estris i materials necessaris per tal d’elaborar el seu propi pa.

S’ho van passar d’allò més bé!

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Estàs pantallat!

Avui l’alumnat de sisè ha gaudit d’una obra de teatre al centre cívic la Palmira. Ens hem divertit molt durant les dues actuacions i després hem parlat vers l’ús del mòbil, com afecta tenir mòbil en les nostres relacions socials, la funció de la publicitat i la seva importància a l’hora d’escollir les prestacions del mòbil, les xarxes socials… En fi, hem après molt i ens hem divertit! 🙂

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Aliments saludables a la classe de 2n

La classe de 2n hem fet un projecte sobre els aliments per poder conèixer quins aliments ens fan estar saludables.

Per grups hem buscat informació sobre diferents grups d’aliments i que ens aportaven aquests aliments. Hem descobert molts aliments nous i quins aliments son més importants per tenir una bona salut.

També poca a poc hem construït entre tots  un mural  amb la piràmide dels aliments, per poder veure quins son els aliments més necessaris per tenir una bona salut.

Més endavant i després d’haver après moltes coses sobre l’alimentació, vam pensar que hauria de tenir un bon esmorzar.

Per acabar el projecte vam fer un bon esmorzar!!! Tot era boníssim!!!

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

 

Festa de Carnaval 2020

El divendres 21 de febrer a la tarda vam convidar a les famílies al nostre centre per poder mostrar-lis les coreografies que els alumnes havien preparat per celebrar el Carnaval.

Així vam passar una tarda molt animada plena de disfresses, balls i desfilades.

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies i vídeos.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Ens visiten les Dones Sàvies de nou!

L’alumnat de sisè està acabant el seu projecte de Medi Social titulat “El que nosaltres no vam viure però la nostra sang sí”.

Estem encantats perquè el nostre producte final ha estat l’elaboració d’una entrevista amb les Dones Sàvies del Prat per tal que ens expliquessin la seva dura vida durant part la postguerra (només tres van experimentar la guerra) i la llarga dictadura fins el moment actual.

A partir d’aquesta informació estem elaborant un conte que formarà part d’un concurs de contes anomenat “Orígens”, on explicarem totes aquestes vivències que han tingut aquestes senyores. Ens encanta tenir-les a prop i poder comptar amb la seva saviesa vers la vida!

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Projecte Medi 4t: Sectors de producció i població

Els nens i nenes de quart han realitzat diverses maquetes relacionades amb els sectors de producció (primari, secundari i terciari)

Després de les elaboracions tots els grups van poder gaudir de l’exposició d’aquestes. A més a més, els creadors de les maquetes van explicar a quin sector pertanyia la seva producció, en què consistia aquest sector i com es van confeccionar.

Els alumnes de 4t es van sentir d’allò més bé.

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Tallers de Carnaval amb famílies

El matí del divendres de Carnaval tots els alumnes de  l’escola van fer tallers de manualitats amb la ajuda d’alguns dels seus familiars.

En acabar els tallers tots els nens i nenes van sortir al pati per mostrar a tots els seus companys i companyes les seves creacions.

Clicant a l’imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)