Deures estiu

Des de l’escola us recomanem unes adreces web on podeu trobar activitats i recursos per a què els nens i les nenes puguin gaudir d’una estona d’aprenentatge.

Per als alumnes de cicle superior:

http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/primaria/orientacions/activitatsestiu

https://scratch.mit.edu/

I per a tots, per  remenar i triar

http://www.edu365.cat/#

Llegiu, escriviu i jugueu mooolt!!

Aprofitem l’article per desitjar-vos a tots i a totes unes bones vacances i una bona revetlla de Sant Joan.

Kidssplashinawayxoxo

Xerrada famílies Infadimed alimentació i hàbits saludables

El passat dijous 6 de juny la doctora Domínguez i la infermera Emi Ruiz del CAP Disset de Setembre van realitzar una xerrada a les famílies del nostre centre sobre alimentació i hàbits saludables.

Aquesta xerrada s’emmarca en el projecte d’Infadimed que s’ha iniciat a la nostra escola aquest curs. Aquest projecte pretén educar als nens i nenes en l’alimentació saludable i que ells mateixos siguin els que s’adonin de la importància de menjar saludable pel seu creixement i pel seu desenvolupament.

La xerrada va ser molt interessant i els familiars assistents van poder resoldre molts dubtes que tenien respecte a l’alimentació.

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

Arts & Crafts – 3er. Trim. – Cicle Mitjà

In this album you will see some of the work that our pupils from Cicle Mitjà have been doing during this term. This work is related to the spring season, using the fork technique, the vocabulary with the initial of their name, the mexican artist Frida Khalo, and the creation of bowls and spoons with mud.

En aquest àlbum podreu veure alguns dels treballs que han fet els nens i nenes de Cicle Mitjà durant el trimestre. Aquests treballs estan relacionats amb l’estació de primavera, el vocabulari d’anglès a partir de l’inicial del seu nom, l’artista mexicana Frida Khalo, i la creació d’utensilis utilitzant el fang.


Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

Arts & Crafts – 3er Trim. – Cicle Inicial

Good evening families!

These are the work that our pupils from Cicle Inicial have been doing during this term. All of them related to the spring season, animals with mud, and the cover to decorate the bag, where they will put the work done during the year.

They have been working very well and the result is awesome!!

Aquests són els treballs que els nostres  alumnes de Cicle Inicial han estat fent durant aquest trimestre. Tots ells estan relacionats amb l’estació de la primavera, la realització d’animals amb fang, i la portada de la bossa on els nens i nenes guardaran els treballs que han fet al llarg de l’any en l’assignatura d’Arts and Crafts.

Tots els nens han posat molt d’interès i il·lusió fent les activitats, i és per això que els ha quedat tan bé!

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

ALUMNES DE 4T GUANYADORS DEL PREMI MSCHOOLS STUDENTS AWARDS

Tola  l’escola ens felicitem perquè un grup d’alumnes de  4t  ha guanyat un premi a la sisena edició dels mSchools Student Awards que es va celebrar el dissabte 8 de juny.  Els alumnes van desenvolupar durant 1 hora i 30 minuts un repte de programació amb scratch. És un concurs i cerimònia de lliurament de premis que reconeix la tasca realitzada per alumnes i docents durant el curs escolar dins el programa mSchools en el marc de MWC.

Va ser una jornada molt enriquidora i emocionant on vam aprendre i gaudir moltíssim… Gràcies a les famílies, àvies, mares, pares, tietes i tiets,  germans i germanes  per acompanyar-nos en un dissabte de pont!!!.

I més enllà de la il·lusió que ens  pugui fer, que ens fa molta,  ho entenem com a resultat de l’esforç de l’alumnat, el professorat  i les famílies per fer conjuntament una educació  rica,  compromesa i adaptada al món d’ avui..

Us deixem amb el reportatge de fotos fet per la Clàudia Valenzuela  de sisè que també hi va ser-hi.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Podeu llegir algunes notícies sobre  l’esdedeveniment:

https://www.catalunyapress.cat/texto-diario/mostrar/1447585/alta-participacio-els-premis-mschools-student-awards-2019

http://diaridigital.tarragona21.com/quatre-escoles-de-tarragona-premiades-amb-els-mschools-student-awards-amb-els-seus-projectes-digitals/ 

https://t.co/5TqCxYMka2

Sortida al Delta del Llobregat 6è

El dimarts 4 de juny els nens i nenes de la classe de 6è van anar al visitar els espais naturals del Delta del Llobregat. Allà van fer una activitat de coneixement de la biodiversitat del delta organitzada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

A més vam aprofitar per aconseguir imatges dels espais naturals per un projecte que estem fent a classe mitjançant una Webquest en la que el producte final serà l’elaboració d’un vídeo sobre el delta.

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

FES-T@ LAB 4t

Com ja us hem explicat altres vegades els alumnes de 4t han fet un projecte al llarg del curs sobre l’aigua i la importància del seu estalvi. El producte final d’aquest projecte ha estat la creació d’una sèrie de videojocs al voltant de l’aigua.

Per dur a terme aquest projecte hem comptat amb la col·laboració d’altres entitats i centres del Prat de Llobregat dins de l’àmbit d’Interseccions promogut per l’Ajuntament del nostre municipi.

Com tancament el proper dijous 13 dijous s’iniciarà la FES-T@ LAB. Així els alumnes de 4t gaudiran d’un dia al voltant de la tecnologia jugant als videojocs que han preparat ells i els altres centres participants. També realitzaran altres activitats al voltant de la tecnologia preparades per altres escoles que han participat.

De la mateixa manera totes les famílies del centre esteu convidades al Centre Cívic Jardins de la pau a descobrir i jugar als videojocs que han programat els nostres alumnes des de les 11 hores fins les 13:30 els dies 15 i 16 de juny. Animeu-vos a assistir per veure els treballs del nostre alumnat!

 

Arts & Crafts – 1st Term – Cicle Mitjà

Aquests són els treballs que l’alumnat de de 3er i 4t van fer durant el primer trimestre en l’assignatura d’Arts and Crafts. Aquests estan relacionats amb les festes del Prat, utilitzant la tècnica d’esgrafiat, la presentació de cadascun d’ells, carpetes on guardar els treballs, el moviment artístic anomenat Pop Art, la simetria, la festivitat de Halloween, felicitacions de nadal i complements pel concert de nadal.

Good evening families!

In this post you will see the works that pupils from 3rd and 4th grade have done during the 1st term.

This works are related with different festivities such as; the local festivity of El Prat de Llobregat, Halloween, and Christmas. An activity to know their personality, the creation of carpets to save the works, Sgraffito technique, symmetry, and the artistic movement called Pop Art.

 

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

 

Som finalistes del Scratch Challenge 2019!!

Com ja sabeu la nostra escola dóna molta importància a les noves tecnologies utilitzant-les com una eina d’aprenentatge. D’aquesta manera en tots els nivells de l’escola treballem amb dispositius electrònics aplicats a activitats d’aprenentatge. També treballem la programació i la robòtica des de P3 fins a sisè.

Dins d’aquest treball amb l’ajuda de les noves tecnologies els alumnes de 4t han fet un projecte anomenat Missió Estalviar aigua al Bernat Metge. El producte final d’aquest projecte ha estat uns videojocs programats amb Scratch pels alumnes sobre la temàtica de l’estalvi d’aigua.

L’escola va presentar dos d’aquests projectes al Scratch Challenge i han estat els dos seleccionats!!

D’aquesta manera sis alumnes de la nostra escola el dissabte 8 de juny aniran a la Farga de l’Hospitalet a participar en un repte de programació mitjançant Scrath. Esperem que els hi vagi molt bé!

Us deixem els jocs que van programar i han estat seleccionats per si voleu jugar una mica.

Invent per arreglar les fuites d’aigua (Óscar, Gerard-Xavier i Martí)

Retroexcavadora (Mohamed, Ángel Martínez i Alba Muñoz)

Clicant a les imatges podreu jugar als jocs.

 

Imatges interactives Projecte Salvem al dofí

Els nens i nenes de segon de primària estan realitzant un projecte titulat Salvem al dofí. En aquest projecte una nena de Maldives els ha demanat ajuda per salvar un dofí que ha quedat encallat en restes de plàstic que hi ha a l’oceà.

Per poder ajuda a aquest dofí els nens i nenes estan estudiant totes les característiques d’aquest animal i d’altres animals que conviuen amb ells.

A la classe d’informàtica per grups han fet unes imatges interactives on han posat i explicat les parts del cos del dofí.

Esperem que us agradin.

Saif i Salman

Laura, Ana i Adam

Irene i Mohamed El Moussaoui

Ayoub Chaouati i Alicia

Com era El Prat fa 100 anys?

Fa unes setmanes que  les nenes i els nens de 3r van inauguar  una exposició sobre el seu projecte amb l’assitència de les seves famílies.

Tots plegats vam celebrar aquest acte acompanyats de l’Arturo,  besavi de la Lucia que, justament aquest any,  ha fet 100 anys i que ens ha aportat valuosa informació en aquest projecte.

Tot plegat va estar molt interssant, enriquidor i molt,  però que molt emotiu!

Saber d’on  venim, com era el nostre entorn fa molts anys, compartir vivències de familiars i treballar en equip, han format part del nostre projecte

És necessari conèixer per estimar…

Us deixem el contingut del projecte i les imatges de la inauguració. (Si teniu interès encara podeu visitar-la )

Clicant a la foto podreu veure l’àlbum de l’acte.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Cantata 6è

El passat 10 de maig es va celebrar la cantata de la ciutat del Prat. Aquest any titulada Ràdio Cantata.

Així tots els alumnes de 6è de la nostra ciutat es van trobar al CEM Julio Méndez per representar la cantata per totes les seves famílies.

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Colònies 5è i 6è Clar del Bosc tercer dia

Els nens i nenes de 5è i 6è estan acabant les activitats abans de dinar i tornar cap a l’escola.

Aquest matí s’han aixecat amb el dia una mica plujós, tot i això han fet les activitats proposades.

Aquesta tarda ja els tindrem amb nosaltres.

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

A 4t treballem la geometria amb el Geoplà

Els nens i nenes de quart hem estat fent ús del Geoplà a una de les activitats de Grups Interactius de Matemàtiques.

L’hem fet servir per a aplicar els nostres coneixements sobre els cossos geomètrics i els angles.

Si cliqueu a la imatge podreu veure una petita mostra d’algunes de les creacions fetes per parelles.

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

La Cloenda dels Petits Contes

El passat 26 d’abril es va celebrar la Cloenda dels Petits Contes al Teatre Modern.

Si feu una visita regular de les nostres entrades haureu vist que a inici de curs vam rebre la visita dels responsables del Centre Cívic Jardins de la Pau per a convidar-nos a participar en aquesta 15a edició dels Petits Contes.

En aquesta ocasió La Cloenda dels Petits Contes s’ha dut a terme al Teatre Modern on les diferents escoles han exposat una part dels seus resultats. Vam veure una obra de teatre, vam observar alguns comics i vam escoltar alguns dels nostres contes acompanyats d’una artista que els teatralitzava.

Els nens i nenes i els mestres vam gaudir d’aquesta bonica cloenda!

Felicitats a tots i totes!

Si cliqueu a la imatge podreu veure algunes imatges i vídeos d’algunes de les nostres produccions.

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

Colònies 5è i 6è segon dia

Els nens i nenes de 5è i 6è deprés d’esmorzar han fet una ruta d’orientació per la montanya amb els monitors i les seves mestres.

Ara ja es troben realitzant les activitats de tarda després de dinar.

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)

 

La Valle ens ensenya a jugar al Dòmino!

El passat divendres 17 de maig l’àvia d’una de les nostres alumnes ens va acompanyar en els Grups Interactius de Matemàtiques per a ensenyar-nos a jugar al Dòmino.

No és un simple joc, és un joc d’estratègia i habilitat on només la practica ens pot fer millorar les nostres!

Moltes gràcies Valle per venir a acompanyar-nos!

Clicant a la imatge podreu accedir a l’àlbum de fotografies.

(Avís: La publicació d’imatges de l’alumnat de l’escola correspon únicament a la pròpia escola. Per tant, és prohibida la difusió o manipulació en d’altres espais públics. Llei orgànica 1/1982 de 5 de maig sobre el dret a l’honor, a la pròpia intimitat i la pròpia imatge.)