Descobrim el pH de l’aigua de Golmés

Als tallers de divendres del mes de gener, vam fer una activitat experimental per a comprovar el grau d’acidesa de l’aigua. L’experiment consistia en: tallar a trossos una col llombarda, barrejar-la amb alcohol, triturar-la barreja i exprimir la pasta resultant.
Paral·lelament, havíem preparat 3 tubs d’assaig: un d´ells contenia aigua de l’aixeta, un altre suc de llimona i, el tercer, una dissolució d’aigua i bicarbonat de sodi.
A continuació, vam afegir unes gotes del suc de la col llombarda i l’alcohol als tres tubs d’assaig i vam observar com canviaven de color. Finalment, els vam comparar amb l’escala de colors que teníem a la pissarra digital.
Resumint, l’aigua de Golmés, té un pH perfecte, de 7,5º d’acidesa.

Tot seguit, us deixem unes fotos de l’experiment.

Equip de redacció de 5è.

Fotos de l’experiment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>