VEURE MENÚS DE MENJADOR
L’ESTONA DEL MIGDIA
Entenem que l’estona del migdia és educativa i, per tant, continuem treballant per fer avançar l’infant cap al desenvolupament de les seves capacitats i de la seva autonomia personal, fomentant-li una actitud activa en el moment de satisfer-li les seves necessitats biològiques (menjar, dormir i control d’esfínters) i quan realitza activitats de cura personal (neteja, canvi de bolquer, vestir i desvestir).
L’escola té una cuina pròpia on s’elaboren els dinars per als infants que utilitzen el servei de menjador. S’aposta per oferir una cuina saludable, equilibrada i mediterrània amb la incorporació de nous aliments. Per això esdevé primordial que els aliments siguin de proximitat i també de temporada.
Els menús estan fets per una dietista col·legiada i seguint la normativa que marca la Generalitat. Són variats i adaptats a les edats i a les necessitats de cada infant. Així, hi ha la possibilitat d’oferir menús adaptats a aquelles dietes que hagi de seguir l’infant, ja sigui per prescripció mèdica (celíac, intolerància a la lactosa, a l’ou, o a qualsevol altre aliment), o bé per motius culturals o religiosos.
A l’espai Enxanetes es té en compte que són bebès entre 4 i 9 mesos i que cada un d’ells té un ritme diferent tant d’alimentació com de son, d’acord amb el seu procés evolutiu.
La incorporació de nous aliments es fa de manera progressiva i d’acord amb la família. Per això, es recomana incorporar nous aliments primer a casa de manera progressiva, lenta i en petites quantitats, respectant un interval d’alguns dies (4 o 5) per a cada nou aliment, tot respectant el ritme de l’infant.
Cliqueu aquí i us expliquem amb més detall com ho fem!