Mòduls GES 1

ÀMBIT DE LA COMUNICACIÓ:

Llengua catalana I

En aquest mòdul farem una introducció sobre què és la literatura i els gèneres literaris. Un dels objectius d’aquest mòdul és la comprensió lectora de fragments de textos literaris i la creació d’un petit text narratiu. Pel que fa a la gramàtica coneixerem les diferents classes de determinants i les conjugacions verbals. En ortografia treballarem la b/v i la j/g.

Llengua catalana II

En aquest mòdul escriurem textos argumentatius, expositius tot utilitzant infografies. Coneixerem diferents categories gramaticals, com són els adverbis i descobrirem la utilitat dels connectors a l’hora de fer un text més cohesionat. Repassarem què és una síl·laba i quan podem accentuar un mot. I per acabar aprendrem quina grafia correspon a diferents sons fricatius.

Llengua castellana I

Treballarem principalment en millorar la nostra comprensió lectora en llengua castellana i en entendre el funcionament ortogràfic de la llengua. Aprofitarem per redactar textos curts, amb coherència, cohesió i adequació a cada situació comunicativa.

Llengua castellana II

Treballarem els textos descriptius, insctructius, narratius i ens convertirem en un equip de redacció d’un diari. Al mateix temps, treballarem l’ortografia, la comprensió lectora i anàlisi semàntic d’una oració.

Llengua estrangera 0

Perdrem la por a l’anglès a través de pràctiques senzilles i introducció de la gramàtica bàsica. Coneixerem el vocabulari bàsic per tenir una conversa curta (números, dies de la setmana, preguntes típiques, colors, etc.).

Llengua estrangera I

Una vegada tenim les nocions bàsiques de la gramàtica anglesa i hem perdut la por a utilitzar la llengua, ens endinsarem en gramàtica i vocabulari. Els temps verbals, les accions quotidianes, i l’ús del llengua més específic, entre altres.

ÀMBIT CIENTÍFIC TECNOLÒGIC:

Matemàtiques inicials

Té com a finalitat poder consolidar aspectes essencials de càlcul matemàtic. Està programat per ser impartit durant el primer trimestre, per tal de servir d’introducció als continguts de matemàtiques dels alumnes que comencen els estudis de GESO.
Aquest mòdul potencia la comprensió dels nombres, dels seus usos diversos, de les seves formes de representació i del sistema de numeració en el qual s’expressen; també la comprensió dels significats de les operacions i de les relacions que hi ha entre unes i altres així com la jerarquia entre elles. Ens ajudarà a conèixer els nombres naturals i enters, fent també un repàs al sistema de numeració.

Matemàtiques I

Treballarem els nombres racionals (fraccions, operacions amb fraccions, decimals, el pas d’un decimal a una fracció i a la inversa,… ), les proporcions (percentatges, interès bancari,…), potències i els radicals.
Es potencia la comprensió dels nombres, dels seus usos diversos, de les seves formes de representació i del sistema de numeració en el qual s’expressen; també la comprensió dels significats de les operacions i de les relacions que hi ha entre unes i altres, així com la jerarquia entre elles.

Matemàtiques II

La geometria es la branca de les matemàtiques que es centra en l’estudi de les propietats de les línies, plans, angles, formes i distàncies i relacions entre ells. Farem càlculs d’angles d’un triangle, longitud d’una corba o la superfície d’una esfera.
Estudiarem les rectes i els angles (unitats de mesura: de superfície, de longitud i de volum, tipus d’angles i com fer operacions), els polígons (característiques, classificacions, àrees i perímetres), la circumferència i el cercle (característiques, el nombre pi, càlculs de longituds i àrees) i els cossos geomètrics (característiques, àrees, volums, desenvolupament en el pla). Veurem l’aplicació en situacions de la vida real.

Ciències naturals

Adquirirem els coneixements científics bàsics per entendre l’estructura i funcionament dels éssers vius i els seus ecosistemes, i l’estructura i dinàmica de la Terra, el Sistema Solar, la Galaxia i l’Univers.
Educació per a la salut
Intentem donar les eines per desenvolupar estils de vida saludable, en un sentit amplis de la paraula salut, no només la definició tradicional de prevenció de malalties. Seguim el programa “Sigues tu” de Dipsalut.

Física i Química I (Química)

Estudiarem la matèria, la seva estructura i les seves propietats, i les reaccions químiques. Començarem a familiaritzar-nos amb el treball científic i la resolució de problemes. Seria recomanable haver cursat abans Matemàtiques 1.

ÀMBIT DE CIÈNCIES SOCIALS:

Geografia I

Aquest mòdul pretén oferir els coneixements bàsics sobre la geografia física de l’entorn de l’alumnat. Ofereix una visió de conjunt del relleu, la hidrografia i els paisatges i climes al mateix temps que desenvolupa aquests continguts en uns espais més definits com són Europa i el món. D’altra banda s’ofereixen elements d’anàlisi de la intervenció de l’ésser humà sobre el medi i les conseqüències que se’n deriven.
Objectius del mòdul són: conèixer més el planeta Terra i el Sistema Solar, els tipus de mapes, com llegir coordenades, identificar els diferents climes, les unitats de relleu i el canvi climàtic.

Història I

Aquest mòdul comú del primer nivell s’inicia l’estudi de la història. Per aquest motiu és bo consolidar la base cronològica. A partir d’una visió de conjunt de la història, es desenvolupen les etapes de les societat europea.
Objectius: conèixer les diferents etapes de la història i les seves característiques. Distingir entre una font primària i una de secundària. Treballar amb textos històrics i amb mapes.

Ciències socials I. Educació per a la ciutadania

Els continguts d’aquest mòdul pretenen contribuir a la formació com a ciutadans de l’alumnat. Els permetrà conèixer, analitzar i valorar la societat que els envolta. Es fa èmfasi en els temes del reconeixement del drets universals i la seva plasmació en el món actual.
El desenvolupament d’aquest mòdul comú resulta bàsic per l’assoliment de la competència social i ciutadana per a la inclusió en una societat global i multicultural i en menor grau en la del coneixement i la interacció amb el món físic i per la sostenibilitat.
Objectius: Conèixer la forma de funcionament polític de la nostra societat: la democràcia. Els drets humans i veure si es compleixen arreu del món. Treballar els valors de la moral, la llibertat i el respecte. Treballarem com argumentar i debatre.