VISITA A L’EXPOSICIÓ “PARAULES D’AQUÍ QUE VÉNEN D’ALLÀ”

El 21 de febrer es celebra el dia internacional de la llengua materna. A l’escola, els  grups de Català 1 i de GES 1 hem anat al Centre Cívic Bon Pastor a visitar aquesta exposició i a participar d’una activitat que les persones que la dinamitzaven ens havien preparat.

L’exposició consta d’una seixantena de cartells que recullen paraules en català que provenen de llengües tan diverses com el llatí, l’àrab, el basc, el romanès, el suec, el grec, el portugués, i de moltes altres. 

Ens ha agradat descobrir que la paraula carxofa prové de l’àrab “hársafa, que vol dir: card mengívol; que te (infusió) ve del xinès té, d’on passa al malai i probablement, arriba a Europa per mitjà del neerdanlès; que anorac possiblement deriva del mot esquimal anoré, que vol dir “vent”, etc.

Recomanem la visita a totes aquelles persones a les que els agrada descobrir un dels aspectes menys conegut de les paraules: la seva etimologia. 

L’exposició ens bindra l’ocasió de desvetllar l’origen d’algunes paraules d’ús freqüent de la llengua catalana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>