Vídeo comunitari sobre el riu Besòs a GES 1

Durant el tercer trimestre el grup de GES 1 dins del mòdul optatiu TIC ha desenvolupat un projecte de vídeo comunitari en col·laboració amb Bitlab que serà publicat a la Veïnal.

Desenvolupament del projecte

Durant la primera sessió es van presentar exemples de posada en pràctica d’un projecte de vídeo comunitari tot explicant de quin mode aquesta eina pot ser eficaç per a crear relats i continguts audiovisuals que representin les inquietuds, necessitats o interessos de la pròpia comunitat que els crea. També ens van introduir en el llenguatge audiovisual i els seus conceptes bàsics.

A les següents sessions, es van anar desenvolupant idees, i es va preparar el guió.  En aquest cas, ens vam centrar en la identificació de les temàtiques més rellevants per al grup. A partir d’aquestes, es van definir formats i estils i també ens van posar a la disposició de les participants recursos per a la creació de històries i narratives.

Fruit d’aquestes sessions es va decidir fer un documental sobre el Riu Besòs i els seus usos. El grup va discutir sobre els temes que volien que apareguessin i les persones a qui volien entrevistar.

De manera col·lectiva van decidir el següent contingut:

  1. Contaminació: indústria / ajuntament
  2. Canvis den el riu
  3. Pla de conservació
  4. Identitat: cada persona 
  5. Usos (quins, no podem fer-lo servir)
  6. Problemes?

i vam pensar quines persones  volien entrevistar

  1. Entrevista pescadors
  2. Veïnes, joves, esportistes
  3. Imatges recursos, imatges arxiu.
  4. Presentació: veu en off, escrit.

Amb aquests acords presos van realizar un guió d’entrevista en grups.

Acabada aquesta primera part de planificació i amb el preguió de la peça audiovisual vam passar a fer pràctiques de càmara i so al voltants de l’escola per a familiaritzar-se amb l’equip que ens va prestar el Centre Cívic de Bon Pastor.

A la següent setmana vam anar a enregistrar amb tot l’equip a la LLosa i les seves rodalies per obtenir imatges del riu Besòs i també fer les entrevistes als usuaris que van tenir l’amabilitat de deixar-nos enregistra-los i ens van anar responent les preguntes que els vam fer, enriquint també l’entrevista amb vivències personals i memòries de joventut en relació al riu Besòs.

Una vegada enregistrats els continguts, vam dedicar la resta de session a l’edició de vídeo. Vam utilitzar el programari lliure Knedlive per l’edició de vídeo i molta ajuda d’en Simon de Bitilab.

Aquí teniu el producte final:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>