DIA ESCOLAR DE LA N0-VIOLÈNCIA I LA PAU

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l’hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”. VIQUIPÈDIA

A l’escola també l’hem celebrat i hem volgut fer un treball addicional i reflexionar sobre la pau i com crear-la i mantenir-la.

Del fruït d’aquesta reflexió i dins de cada ensenyament n’ha resultat un producte final, algun d’immaterial que no podem transmetre però d’altres sí que us podem mostra un tast. Els hem recopilat en forma de pel·lícula, una mica llarga però que hem volgut mantenir.

Treballs de l’alumnat:

 

Students quotes English L1

 

També us deixem alguns enllaços que han estat d’utilitat:

tires còmiques

càpsules de pau

peace Quotes

tranquility in your life quotes

Dalai Lama

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>