Activitat 25N. Realitats ocultes: Què s’amaga rere la càmera?

En el marc del 25 de novembre reflexionem al voltant de les violències exercides sobre les dones.

Amb els grups de Català oral i Instrumental 1 iniciem el procés de reflexió a partir de fotografies que expressen emocions i estats d’ànim. Després de jugar amb imatges i paraules i sentir-nos segurs/es utilitzant-les, fem un pas més. 

Les professores mostrem una fotografia emmarcada d’un casament. La foto provoca rialles i curiositat i els demanem que escriguin en un post-it blanc l’emoció o estat d’ànim que hi veuen reflectit. Llegeixen el que han escrit i ens adonem que totes són positives. 

Girem l’altre marc de fotos. Hi apareix la mateixa parella de nuvis d’esquena, però ara veiem com ell agafa amb força el braç de la núvia i l’esquena d’ella està plena de morats. Tothom calla i observa amb la mirada baixa. Ara és el torn dels post-it blaus, amb emocions i estats d’ànim contraris. Mica en mica el silenci comença a trencar-se i apareixen les paraules que han escrit. Uns i altres expressen el seu rebuig. 

Tanquem la sessió amb aquestes paraules escrites a la pissarra i enganxem els post-it en l’exposició que hem preparat al passadís, amb les dues fotografies emmarcades i una càmera que ha captat el que s’amagava al darrere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>