Esmorzar de TARDOR ???

Després de viure la tardor a la classe, de fer-nos moltíssimes preguntes i d’anar portant menjar de la tardor:

Avui la classe de la Selva ha gaudit d’un súper esmorzar de tardor!

S’han fet moltes propostes amb les que totes i tots hem gaudit moltíssim, hem après sobre els fruits i fruites que heu anat portant i ens ha servit per poder anar desenvolupant molt més aquest tema al llarg d’aquesta estació tan maca com és la tardor.

La Silviya ha portat una gran bossa de fulles de tardor i ha decorat tota la catifa. A continuació hem observat tot el que han anat portant durant la setmana. Han descobert que:

– Hi ha avellanes pelades i d’altres que les havíem de cascar per poder menjar-nos-les.

– Les nous si les volien tastar les havien d’esclovellar perquè totes tenien clova. En trencar-les, en Neizan ha descobert que pot treure el contingut sencer de les nous!

– D’ametlles en tenien per esclofollar i pelades, aquestes últimes eren de tres tipus: torrades pelades i sense pelar i d’altres sense torrar i amb pell. Els hi han encantat les que no tenien pell!

– De raïm n’han portat quatre tipus ben diferents: verds rodons, liles rodons i grans, de més petits i més allargats i d’altres molt allargats i molt foscos. S’han preguntat si aquests últims, que ningú havia vist abans i gràcies al Djime les hem conegut, tindrien pinyol com les altres. Han descobert que no en tenien!

– Han tocat la pell de dues magranes que per fora era ben diferents i han plantejat diverses hipòtesis: per exemple, que la de pell fina tindria més suc perquè té la pell més suau, en canvi l’altra era més vermella però de pell rugosa. En obrir-les han vist que la petita de pell rugosa era molt vermella per dins i l’altra no tant.

– Han obert el caqui i han descobert que a dins té una estrella i que no es pot estampar en un full com hem fet amb la magrana.

– El codony i el codonyat també han format part d’aquest esmorzar de tardor. Han pogut veure la diferència de tacte, gust i olor entre el fruit i un cop han fet el codonyat. En tallar el codony han escoltat un soroll molt fort a dins del fruit i ens hem preguntat si tindria pipes a dins com la poma. La gran majoria han dit que sí, i efectivament TÉ PIPES! En tastar el codony els ha sorprès la textura aspre d’aquest fruit, molt diferent als que acostumem a menjar.

Ho han tastat gairebé tot! Hi havia coses que no els hi cridaven gaire l’atenció però en tastar-ho s’han sorprès molt, ja que els hi han agradat!

Si cliqueu aquí podreu veure dels moments més representatius i veure com van gaudir.

Tot això ho hem compartit amb la classe dels Mags i Magues durant l’estoneta de l’esmorzar.

Moltes gràcies famílies per col·laborar i fer possible aquests moments únics!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>