Montseny a l’escola

«El Montseny a l’escola» és un programa d’educació ambiental que pretén apropar el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny a la població local. S’adreça a les escoles d’educació primària dels municipis que integren l’espai protegit.

L’objectiu bàsic del programa és crear un recurs educatiu útil i compatible amb el currículum escolar i contribuir al fet que els alumnes de primària coneguin el seu entorn proper, apreciïn el seu patrimoni, siguin conscients que el medi és sensible a l’acció humana i participin activament en la seva conservació i millora.

Un altre objectiu del programa és que pugui servir de plataforma per compartir treballs i experiències entre escoles dels municipis del Parc, educadors ambientals i els gestors del Parc. Amb aquest recurs també es vol fomentar la qualitat dels programes educatius que s’hi desenvolupen.

Aquest programa, tot i que s’ha elaborat perquè qualsevol centre d’educació primària pugui utilitzar totalment o parcialment aquest material didàctic, s’adreça especialment a les escoles de primària dels municipis que formen el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. En aquest sentit, per realitzar les activitats les escoles adherides al programa tenen el suport de l’òrgan gestor del Parc i d’entitats d’educació ambiental amb una dilatada experiència educativa en l’àmbit de l’espai natural protegit.

El programa «El Montseny a l’escola» s’ha elaborat a partir d’una fonamentació pedagògica.

L’alumnat de Cicle Inicial treballa El Montseny i la pagesia.

L’alumnat de Cicle Mitjà treballa El Montseny i l’aigua.

L’alumnat de Cicle Superior treballa El Montseny i els boscos.

Per accedir a més informació us podeu dirigir a www.elmontsenyalescola.cat