Concurs de Gust per la lectura

Aquest curs els alumnes de 3r hem participat en el concurs “el gust per la lectura”. Primer, vam llegir-nos el llibre “Cancó del bosc cremat” de Maria Àngels Juanmiquel. La seva protagonista, la Carla, és una nena de la nostra edat que viu en una granja on s’incendia un bosc a una muntanya propera. El llibre relata les aventures de la família, els veïns i bombers per apagar el foc i salvar la granja. Veient el nostre entorn, va ser fàcil ficar-nos a la pell de la Carla i compartir els seus sentiments. A més, vam aprendre un munt de vocabulari: pineda, alzinar, tramuntana, bufar de valent, esclovellar mongetes, …

També vam mirar les il·lustracions que eren de Rosa Aragó Gassiot i vam fer algunes aquarel·les reproduint la història del llibre a la nostra manera.
Després de llegir el llibre, i aprofitant que estàvem estudiant les rimes, la poesia i els cal·ligrames, vam inventar un poema entre tots pensant en el nostre entorn i en els arbres que tenim propers. La nostra intenció era convertir el poema en cançó, així que li vam demanar al Jesús si ens podia ajudar a posar-li música.
Aquí teniu el resultat. N’estem molt contents i orgullosos amb la feina feta!!!!