DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA 2017

gentactivaDes de l’any 2002 l’Organització Mundial de la Salut mitjançant resolució oficial “insta els Estats Membres a celebrar anualment un dia ‘Move for Health’ (Per la teva salut, mou-te) per promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar”.

El missatge principal a transmetre és: Acumuleu 30 minuts d’activitat física moderada cada dia! La proposta de l’OMS prové d’una iniciativa anterior de gran èxit local i mundial de la organització brasilenya Agita Sao Pauloi la xarxa Agita Mundo que aconsegueix, any rera any, aglutinar al voltant d’uns 6.000.000 de participants en uns 3.000 esdeveniments per tot el món. El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut ha impulsat per vuitè any consecutiu la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física el dia 6 d’abril de 2017, fent una crida a persones, institucions i empreses a organitzar un esdeveniment esportiu o simplement afegint activitat física a les activitats diàries, per tal de sensibilitzar tothom sobre la importància que té per al seu benestar aconseguir un nivell d’activitat física saludable: 30 minuts diaris d’activitat física, en el cas dels adults, i 60 minuts, en els cas dels infants i els adolescents.

Aquest any el lema és gent activa = gent feliç.

A la nostra escola organitzarem diferents esdeveniments i reptes d’activitat física entre el 1 i 30 d’abril a les classes d’Educació Física i al centre. Durant aquest dies anirem penjant les diferents activitats i reptes al bloc d’Educació Física de l’escola http://fredericgodasef.blogspot.com.es/

Aquest any des del Pla Català de l’Esport Escolar ens han proposat als diferents centres una activitat i un repte per celebrar el DMAF:

 “Quantes vegades podem passar el cercle pel cos entre tots els nois/es del centre?”

En grups (8-10-12 i 26 persones) agafats per les mans formant una rotllana, es tracta de passar  un cercle entre tots els components del grup sense desfer-se de les mans. Aquí podeu veure-ho com l’hem fet i aconseguit: