Educació infantil: Ambient TIC-TAC

Aquesta setmana comencem la roda d’ambients amb l’ambient tecnològic: l’ambient TIC TAC.

Els infants aprenen descobrint, experimentant, observant… “learning by doing”. I així és com potenciem la creativitat i el treball en equip. Les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement (TAC) posen en joc moltes habilitats cognitives i afavoreixen l’expressió i la comunicació.

Enguany les dues sessions estan dividides en diferents activitats amb diferents eines digitals: Ipads, Bee bots, QR, càmeres de fotos, Makey makey, kahoots,…

A través d’aquestes eines l’infant es familiaritza amb l’ús de les TAC i les integrem a la seva realitat més propera.

El primer dia se’ls hi explica el funcionament de l’ambient i les activitats que duran a terme lliurement durant la tarda. Un cop feta la presentació de nens i nenes, d’adults i d’espais, comencem.

El segon dia es trobaran un “breakout” on, a partir de 5 reptes tecnològics que hauran de superar en treball cooperatiu, els nens i nenes aconseguiran una insígnia.

Amb les Bee bot ens iniciem a la programació robòtica amb diferents propostes i recorreguts.

Amb els Ipads fem un joc més individual a partir de la pantalla d’inici dels jocs d’infantil. També fem un primer contacte amb la Realitat Augmentada a partir d’una app molt interessant: Quivervision i per últim amb diferents captures de codis QR hauran d’ordenar un conte.

També ens endinsem en una part més científica de la tecnologia: l’electricitat. Utilitzem el makey makey, que consisteix en una placa electrònica d’arduino on els nens s’iniciaran a la programació d’scratch amb un circuit elèctric on depenent si l’objecte és conductor o no d’electricitat, rebran respostes. Tocaran el piano amb taronges, pebrots, mandarines, pomes, tisores, clips,… fins i tot podrem fer una cadena humana d’electricitat.

Amb les càmeres digitals podran fer de fotògrafs dins d’un “photocall” ben divertit.

I acabarem l’ambient realitzant el “breakout” on hauran d’aconseguir el codi misteriós d’un cadenat a través de diferents propostes que finalitzaran amb un “kahoot”.

Esteu preparats per assolir el repte i ser uns “cracks TIC TAC”? Connectem-nos i endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>