Biblioroure

 

CURS 23/24

TALLER DE FORMACIÓ D’USUARIS

Després d’haver conegut el Sr. Savi, la seva caseta i tots els seus ajudants, avui hem fet un taller  per afavorir l’aprenentatge del funcionament, espai i ús de la nostra biblioteca. Es tracta que tot jugant, els més menuts de l’escola coneguin com  funciona la nostra biblioteca, descobreixin les normes a través d’uns dibuixets, se sàpiguen moure pels  diferents espais, coneguin  com  estan ordenats els llibres i quins són els que poden utilitzar,…..

Ahhh també hem escoltat la capseta de música i hem explicat un conte interactiu  de l’Hervé Tullet on tothom ha participat. Ha sigut divertit!

Si voleu veure les fotos cliqueu aquí

L’ANEGUET LLEIG

Dins el projecte dels grans clàssics de la literatura, aquest curs coneixerem Hans Christian Andersen  i els seus contes.

Resulta que aquest aneguet ni era lleig ni era un ànec; era simplement diferent. Encara que aquest conte  data del segle XVIII, no ha perdut la vigència i ens pot continuar sent útil per treballar diversos valors amb els nens i les nenes.

A través d’una escenificació amb titelles aquesta faula ens ha ajudat a explicar als més petits que, de  vegades, les persones jutgem per les aparences i creem estereotips sense fonaments. L’aneguet lleigens ha servit doncs, per tractar valors com l’autoestima, la humilitat i, fins i tot, problemes com l’assetjament escolar.

Després de les titelles hem fet un petit debat/reflexió  per poder opiniar sobre aquests temes i un cop finalitzat , els infants han jugat amb les titelles , els animals i la granja.

Si voleu veure fotos cliqueu aquí

EL SOLDADET DE PLOM

I continuant amb els contes del danès Hans Christian Andersen ha arribat el torn del Soldadet de Plom. Ens agradaria esmentar que sempre que ho creiem necessari en aquests contes tradicionals escrits fa molt de temps, hi realitzem les adaptacions que creiem convenients per tal d’evitar reproduir  rols i estereotips de la societat i vetllar sempre per la igualtat de gènere.

En aquest cas, després d’ explicar el conte a través d’ unes il·lustracions molt boniques de Clara Luna , vam construir un vaixell de paper per cada infant i hi vam posar un soldadet a dins. Els hi va agradar molt poder-lo portar a casa i així poder explicar-los aquest història tan bonica!

Si voleu veure fotos cliqueu aquí

 

CURS 22/23

EL FLAUTISTA D’HAMELÍN

Per començar el nostre taller internivells  (P3, P4 i P5) a la Biblioroure hem conegut el Sr. SAVI i els seus ajudants en TIP i en TAP. Ells són els vigilants de la biblioteca de l’escola i els encarregats  de  què tot estigui en ordre i a punt.

El Sr. Savi viu en una caseta de fusta molt bonica i en Tip i en Tap, quan no fan alguna trapelleria, dormen dins la seva maleta vermella.

Primer ens hem assegut als coixinets de la tarima de fusta i ens hem relaxat amb la capseta de música. Llavors, la Sílvia, ens ha explicat el conte: El Flautista d’Hamelín. Caram quin munt de rates, ratetes i ratotes per tot arreu! Fins i tot quan el conte s’ha acabat hem pogut gaudir representant el conte i convertint-nos en rates i ratolins.

Aquest curs ens iniciem en un cicle de tres anys on anirem coneixent autors i autores de la literatura clàssica infantil i algunes de les seves obres.  Començarem  coneixent  qui van ser els famosos Germans Grimm i alguns dels seus contes.

Si voleu veure les fotos cliqueu aquí

 

HANSEL & GRETEL

El segon taller d’aquest curs ha començat amb el conte que transcorre dins una  caseta de Xocolata. Si, si, els seus protagonistes són en Hansel, la seva germana Gretel i la bruixa del bosc. Un cop explicat el conte  ha vingut la part més divertida. Hem fet un taller de pintar  amb XOCOLATA DESFETA! Si voleu que us diguem la veritat ha sigut difícil no menjar-nos la pintura dels nostres quadres perquè feia una bona olor…… Tan aviat llepàvem com pintàvem….

Si voleu veure les fotos cliqueu aquí

EL SASTRE VALENT

Aquesta vegada hem escollit la història  d’un protagonista humil, un sastre, que, gràcies al seu enginy  aconsegueix ser reconegut i valorat. Un conte popular de tota la vida que no ha deixat als infants indiferents. Després  hem fet racons de joc molt divertits:  una  caixa   amb elements del conte per poder-lo representar,  un espai d’enfilar tal i com feia el sastre i un altre espai per visualitzar diferents edicions del conte.

Si voleu veure les imatges cliqueu aquí

BLANCANEU I ELS SET NANS

I continuant amb la selecció de contes clàssics escrits i recollits pels famosos germans Grimm, aquesta vegada ha arribat el torn del conte de la Blancaneu. Només entrar, el senyor  Savi ens esperava  amb una sorpresa.  A la biblioteca hi havia set  nans de peluix, una poma, un mirall i una disfressa. Aviat hem endevinat quina seria la història d’avui.

Si voleu veure les fotos cliqueu aquí.

 

LES SET CABRETES I EL LLOP

Per finalitzar la ronda de tallers, hem escollit aquest conte, també escrit pels germans Grimm. Un clàssic que hem visualitzat al canó de la biblioteca. A continuació hem treballat la formació d’usuaris tot explicant què signifiquen els gomets que estan al llom dels llibres i com estan distribuïts a la nostra  biblioteca. Hem tingut temps lliure per mirar i remenar els contes que més ens han agradat!

Podeu veure les fotos clicant aquí.

 

CURS 21/22

Els contes són una eina molt útil per treballar els valors, són molt visuals i permeten que els alumnes reflexionin sobre temàtiques molt diverses (Nati Bergadà).

En el taller de Biblioroure els infants coneixen el Senyor Savi, una titella que estima molt tots els contes i llibres en general. Per a cada sessió, el Senyor Savi ens escull un conte i ens prepara una activitat relacionada amb aquest amb l’objectiu de treballar diversos valors fonamentals: la llibertat i la responsabilitat personal, l’autoestima, les emocions, la solidaritat, el respecte, la igualtat, l’equitat, la resolució de conflictes, la tolerància, la no discriminació, etc.

A continuació us deixem la relació de contes que anem treballant:

 

L’OVELLETA QUE VA VENIR A SOPAR – Steve Samallman

Aquest conte està protagonitzat per un llop i una ovelleta, dos personatges molt clàssics en els contes infantils, que en aquesta ocasió, a diferència del que estem habituats, establiran una bonica i sincera amistat.

L’Ovelleta que va venir a sopar ens permet treballar valors com l’amistat, la tendresa, la solidaritat, la necessitat d’ajudar als més dèbils i l’empatia.

Si voleu veure les fotografies del taller cliqueu aquí.

 

T’ESTIMO (QUASI SEMPRE) – Anna Llenas

Per què un mateix tret d’una persona de vegades ens agrada i d’altres ens molesta?

En Lolo i la Rita són molt diferents entre si. Acceptar la diversitat sovint no és fàcil…Però qui els va dir que ho seria?

Un conte per a infants i grans que convida a la comprensió d’allò que ens fa diferents, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

Si voleu veure les fotografies del taller cliqueu aquí.

 

UNA HISTÒRIA DE DUES BÈSTIES – Fiona Roberton

Una nena rescata una bestiola al bosc i se l’enduu a casa. Però, per algun motiu, la bestiola no és feliç!

Aquesta divertida i encantadora història mostra dues cares sobre la importància de veure el món de maneres diferents.

Si voleu veure les fotografies del taller cliqueu aquí.

EL PEIX IRISAT – Marcus Pfister

Al fons del mar, hi viu el peix Irisat, l’animal més bonic de tot l’oceà gràcies a les seves escates brillants de colors. Però també és el peix més solitari, ningú no vol estar amb ell. Com aconseguirà tornar a ser feliç?

Aquest és un conte clàssic guardonat amb el qual els més petits aprenen valors tan importants com ara l’amistat i la generositat.

Si voleu veure les fotografies del taller cliqueu aquí.