Nous llogaters a l’aula de Ciències a l’Hort

Tenim nous llogaters a l’aula de Ciències a l’Hort !
 img_1293-mini
Fins ara tenim allotjats, durant tot el curs, en un lombricari de fusta, els cucs vermells de Califòrina (“Eisenia Foetida”) per la seva funció compostadora al sòl de l’hort (vermicompostatge). Cada setmana un grupet de nens de 4t.( horari de menjador) li posen menjar.
També és rutinari que ben avançada la primavera ens arribin uns coleòpters , les marietes de 7 punts (“Coccinella septempunctata”) . En aquest cas la seva estada i permanència  a l’escola va molt lligada a que existeixi el seu aliment preferit: els pugons, sobretot a les faves de l’hort.
 img_1286mini
Els nous llogaters són un tipus “d’insectes pal”  molt fàcils de tenir curs i reproduir: els Medauroidea extradentata. Encara que la seva activitat màxima es nocturna, és interessant com de dia intenten camuflar-se amb  la vegetació i no moure’s gaire o fer-se el mort si pensa que està en perill. Mengen bàsicament fulles d’esbarzer  i altres rosacies.
 Ara tenim 9 femelles adultes i 10 femelles semi-adultes que encara han de fer canvis de pell.  Pel tamany veureu la diferència entre els estadis. Les adultes cada dia deixen caure uns quants ous directament al terra.

 

img_1294mini
img_1290mini
psg05-eggs-2

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>