Conte i propostes de motricitat fina P-4 Setmana del 8 de juny

Conte: El ratolí que volia fer una truita

 

El conte comença amb un ratolí que vol fer una truita però no té ou. Decideix demanar-li un a la seva veïna, la merla, que l’únic que pot oferir són figues. I a poc a poc van aconseguint nous ingredients que aporten els animals del bosc -el ratolí, la merla i un liró, un talp, un eriçó, un ós rentador, un llangardaix i un ratpenat- per elaborar un magnífic pastís. Quan arriba el moment de tallar-lo, s’obliden del ratolí, ja que no havia posat cap ingredient. Però després se n’adonen que les idees són molt valuoses, doncs sense la idea del ratolí, no haurien preparat un pastís. I tallen una novena porció per al ratolí. És un conte molt bonic i amb un missatge molt valuós.

Cliqueu aquí per veure el conte.

 

 

Activitats per exercitar la motricitat fina:

  • Fer collarets amb macarrons.  Prèviament es poden pintar. Enfilar en un pal rígid o en cordons. 
  • Col·locar pinces d’estendre la roba a les vores d’una capsa de cartró o un altre recipient, o bé podeu crear un ninot amb cartró i anar posant les pinces al cap com si fossin els cabells. 
  • Modelar figures i formes amb plastilina, fang, pasta de sal (2 parts de farina, 1 part de sal i 1 part d’aigua). Fer boles, xurros, esmicolar…
  • Esquinçar paper de seda, paper de diari i fer boletes, fer un collage… 
  • Fer mandales, omplir figures dibuixades en un paper amb llavors, llegums, pasta, arròs…
  • Retallar pells de taronja, llimona…

                                       

Propostes artístiques:

  • Dibuixar al terra amb pinzell i aigua, tot fent art efímer.

  • Pintar amb els bastonets de les orelles. Resseguiu o ompliu un dibuix fet prèviament, feu diferents traços, estampeu… Descobriu què podeu arribar a fer amb ells: deixeu el material sobre la taula i feu volar la imaginació i la creativitat, provant i descobrint tot el que podeu fer amb la pintura i un bastonet de les orelles. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>