Avui hem fet mató a sisè

Bon dia! Avui a les dues classes de sisè hem tingut la visita de la Marta, la tieta de la Júlia Roger. La Marta treballa des de fa molts anys a la granja la Paissa de Cardedeu i avui ha vingut a l’escola a explicar-nos què és el mató, com es fa i quines són les seves propietats.

Hem après moltes coses interessants com per exemple…

        • El contingut de la llet
        • A quina temperatura bull la llet de vaca (96 graus)
        • A quina temperatura bull la llet d’ovella (92 graus). Quantes més partícules sòlides té la llet, menys triga a bullir.
        • Fer formatge vol dir treure aigua de la llet
        • Fer mató vol dir: llet + llimona + paciència
        • Al nostre cos hi ha 1 kg de microorganismes
        • Quan estem encostipats millor no beure llet de brick sinó pasteuritzada. Ajudarem a la no formació de mucositats

Moltíssimes gràcies Marta!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>