5è: ceràmica dels Ibers

A cinquè, durant el primer trimestre, vam treballar l’Edat Antiga i les seves civilitzacions. Una de les civilitzacions que vam estudiar van ser els Ibers, civilització que va viure a la península Ibèrica en aquella època. Aquests per crear objectes de ceràmica feien servir la tècnica dels xurros o dels macarrons: es tractava de fer xurros amb fang i anar ajuntant-los fins a donar la forma desitjada.

Aquesta tècnica, utilitzada durant molts anys, no era gaire eficaç. El problema venia quan els ficaven en el forn: com que quedava aire dins l’objecte moltes vegades es trencaven i no servien per res. Per això, quan els grecs, una altra civilització de l’Edat Antiga, els van presentar el torn, van acollir ràpidament la tècnica: una màquina que rodava i podies donar-li la forma que volies a la peça de fang. Aquesta tècnica encara és utilitzada avui en dia.

A cinquè, dins els projecte de l’Edat Antiga, hem après com realitzaven aquesta tècnica, us adjuntem unes quantes imatges:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>