Va de línies! proposta per P-3, setmana del 14 d’abril

La proposta que us presentem pot tenir diferents modalitats segons el moment on es troba cadascú/na. Es tracta de començar a representar la línia vertical (de dalt a baix i de baix a dalt). Sabem que hi ha canalla que ja la traça espontàniament i d’altres que encara els pot quedar lluny, així que feu-ho a la vostra mida. En tot cas, esperem que cada família trobeu el punt des d’on estirar amb gaudi compartit. D’altra banda, no feu totes les propostes de cop, teniu dies i temps!

-Us convidem a buscar línies verticals per casa, com per exemple a les rajoles, als armaris, a la nevera, a les potes de la taula, a les finestres… Repasseu-les amb els dits, amb una brotxa neta o amb el que considereu. El que aquí importa és la percepció de la línia. A l’escola, acostumem a fer el clàssic joc de mossegar una poma,  penjant-la d’una corda des d’una alçada determinada. Ho podeu provar!

-Un cop feta una proposta de percepció, podeu provar de fer-ne amb materials: cordes, cintes mètriques, cordills de diferents mides… Podeu fer línies amb cordills i sobreposar-les a les línies que heu trobat per casa.

-Representació de la línia amb format gran, millor en posició vertical: una pissarra, un paper gran col·locat a la paret… Podeu fer servir ceres, retoladors, pinzells… Els pinzells o brotxes sucades amb aigua sempre van molt bé, ja que involucren un gest més ample. Podeu provar-ho sobre diferents superfícies, per exemple, quan estiguin a la banyera, poden sucar-les a l’aigua i resseguir les línies de les rajoles.  Podeu passar del pla vertical a l’horitzontal, és a dir, per exemple,  a representar línies en un paper col·locat a sobre la taula. Poden emplenar un full de línies de colors, procurant seguir la direccionalitat de l’escriptura, és  dir, començant pel costat esquerre del paper.

-Composicions recreatives amb línies verticals. Per exemple: enganxar gra per sobre d’una línia, fer un collage, completar els espais interlinials…

 

Ens podeu fer arribar algun dels processos (resseguint línies, pintant-ne…) al nostre correu. Recordeu:

Mercè: merceot@gmail.com; Sílvia: sgimene2@xtec.cat.

Un petó a totes les Cuques de llum, Marietes i famílies.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>