AJUDEM A SER MÉS RESILIENTS

La adversitat té la qualitat de fer-nos més forts. Hem de poder aprofitar aquest temps per generar vincles emocionals més forts i sans amb els fills/es.

La  pandèmia del coronavirus ens brinda un temps d’aturada i una oportunitat única per reconnectar amb nosaltres mateixos, amb els nostres anhels i temors i, com a conseqüència, amb els dels nostres fills/es. Podem aprofitar aquest temps per replantejar-nos aspectes de les nostres vides, créixer emocionalment i crear o enfortir vincles entre nosaltres.

És temps de pèrdues, allunyaments, buits, dol, malaltia i potser de mort. No podem caure en la ignorancia ni  mirar a una altre banda. Hem de buscar temps per escoltar-nos els uns als altres, per parlar i per acompanyar – nos. Aquí teniu una mostra d’uns quants llibres que ens poden ajudar en aquests moments.

Si cliqueu damunt  de la imatge de cada conte  us portarà veure el conte.

CATALÀ

T’estimaré sempre, petitó! de Debi Gliori Editorial: Timun Mas A partir de 2 anys

Parla d’un tema vital com és l’amor incondicional dels pares vers els seus fills.

 

 

 

El buit, Anna Llenas. Editorial Barbara Fiore. A partir de 5 anys

El buit és la història de la Júlia, una nena molt feliç que un dia deixa de estar-ho. Aleshores, és quan un forat buit comença a créixer dins seu, fent-se més i més gros. La Júlia no ho entén, i busca impulsivament la manera de tapar-lo.

Intenta trobar el tap adequat per a tapar el forat. En prova de diferents, però cap li funciona. On és, doncs, la solució? La nena descobreix que no és pas fora sinó dins d’ella mateixa.

Aquest àlbum preciosament il·lustrat per l’estil colorista i ric en detalls de l’Anna Llenas és la història d’un sentiment tan complexa d’explicar com de gestionar: la buidor associada al desamor, al desafecte o a la pèrdua.

Anna Llenas ha preparat un seguit de recursos per treballar a partir del conte.

 

La Júlia té una estel Eduard Jose, Valenti Gubianas. Ed  La Galera  A partir de 9 anys

La mare de la Júlia pateix una malaltia terminal. Abans de morir, però, li ha explicat a la nena que anirà a treballar en un estel. És un conte que tracta el tema de les malalties i els desenllaços dolorosos.

 

No és fácil, petit esquirol! Elisa Ramón, Rosa Osuna. Editorial Kalandraka A partir de 5 anys

L’esquirol vermell estava trist. Sentia una pena molt fonda perquè la seva mare s’havia mort, i pensava que no tornaria a ser feliç mai més. El seu pare li eixugava les llàgrimes amb tendresa, per consolar-lo

Aquesta és una proposta literària i artística, que a primer cop d’ull podria semblar massa trista i pessimista per als lectors infantils; però de la mateixa manera que li succeeix a l’esquirol, els nens perceben amb naturalitat l’experiència de la mort. I busquen respostes. La distància que els hi aporta la fantasia és bàsica per ajudar-los a entendre la pèrdua d’un ésser estimat.

La Lluna de Joan. Carme Sole Vendrell. Editorial S.L Kalandraka A partir de 4 anys

El pare de Joan és pescador. Sempre surt a pescar a la nit. Mentrestant Joan té a la Lluna per companya. Una nit de tempesta, un cop de mar arrabassa la salut del pare de Joan, el nen s’espanta davant la idea de quedar-se sol al món. Davant el desafiament de recuperar la salut perduda, Joan haurà d’emprar tota la seva audàcia i el seu enginy, amb l’única ajuda de la seva amiga la Lluna.

CASTELLÀ

Como todo lo que nace. Elisabeth Brami. Ed. Kokinos  A partir de 2 años

Las frutas, las flores, las hormigas, las mascotas…Todo lo que un día nace y vive, pasado un tiempo ya no existirá más. ¿Qué ocurre después de la muerte? Un libro para compartir con los niños, esos pequeños filósofos.

Cuando la Muerte vino a nuestra casa . Jürg Schubiger y Rotraut Susanne Berner A partir de 6 años

El protagonista de este relato es la muerte, no solo como tema sino como personaje. Una muerte quejosa, algo torpe e incluso ingenua, sobre la que vuela una nube negra, que llega a un pueblo donde nadie hasta ahora la conocía: «Entonces no había una última hora. Solamente existía la primera, la segunda la tercera, la milésima… Siempre una más». Y con la Muerte, inevitablemente, llega también la tristeza de un ser querido que se va, y el desconcierto de un pueblo que se enfrenta por primera vez a la incertidumbre de no saber dónde está la vida del que no se mueve ni se despierta.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>