XVI Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta

El proper 19 de març, la nostra escola participarà en els quarts de final de la setzena edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta a Tarragona.

El camí per seleccionar els alumnes que ens representaran ha sigut llarg i complicat. Complicat perquè el nivell dels nostres lectors enguany ha sigut molt alt. Tanmateix celebrem que hagi sigut tan difícil escollir els representants.

Com en les quinze edicions anteriors, el certamen està dividit en diferents categories. La nostra escola participem en les categories de Grumets Vermells (Cicle Mitjà) i Grumets Verds (Cicle Superior).

El llibre per la categoria de Grumets Vermells és “Lilla de Paidonèsia”, d’Oriol Canosa Jaum. Per altra banda el llibre seleccionat pels Grumets Verds és “El tren de les parades sense nom”, de Carles Sala.

Aquest certamen està dividit en diverses fases. En la primera fase els Mestres i els alumnes de cada classe de Cicle Mitjà i Superior havien d’escollir dos representants de la seva aula. Tots els alumnes tenien el dret de participar-hi. Aquesta primera fase la vam dur a terme fins el 21 de febrer.

A continuació, el passat dimecres 2 de març, vam celebrar la segona fase del concurs. Els alumnes de Cicle Mitjà i Superior vam anar al Casino de Roda de Berà per escollir, d’entre tots els finalistes de cada classe, 2 alumnes de cada Cicle que ens representaran el proper 19 de març en la fase de quarts de final. El jurat encarregat d’escollir els finalistes estava format per una representant de l’Ajuntament de Roda de Berà, una membra de l’Equip Directiu de l’escola i una representant de l’AMPA. Tots els alumnes que han participat en el concurs ho van fer molt bé i els animem que segueixin cultivant aquest gust per la lectura.

Els alumnes que ens representaran són: La Julia Toledano i la Nerea Calvo, de Cicle Superior, i l’Àlex Fuster i la Laia León, de Cicle Mitjà.