Què fem a l’ambient de natura?

A l’ambient de Natura, l’objectiu principal que busquem és que els nens i nenes aprenguin a treballar, manipular, observar i crear amb els materials que la Natura ens regala. D’aquesta manera aprenen que, amb certs materials que ens dóna la terra, es poden fer moltíssimes coses noves, que els motivarà a jugar, compartir i viure experiències d’aprenentatge noves i curioses.

A l’ambient de Natura, trobem diferents microespais on els nens i nenes es poden dirigir per tal de practicar i gaudir de les variades activitats que se’ls ofereix. Podem trobar moltes propostes:

– Manipular la sorra que hem portat directament de la platja, que juntament amb les petxines i caragols de mar, els servirà per fer precioses i imaginatives creacions. Afegint també les lupes, on podran veure fins el més petit detall de tots aquests materials que la mar ens proporciona.

– Amb l’ajuda de troncs i branques de diferents mesures i gruixos, poden fer les seves pròpies creacions, tant a nivell individual, com en grup.

– Fer figures amb fang, activitat que els agrada molt i amb la que gaudeixen manipulant aquest material i deixant volar la seva imaginació.

– Amb pedres de diferents textures i mesures, poden fer formes, figures, sèries i tot allò que se’ls va ocorrent.

– També amb l’ajuda de les pedres rodones i fines, i alguns retoladors de colors, hem fet un microespai on s’han dedicat a pintar pedres i fer moltíssimes creacions pròpies i molt originals.

– Calcar fulles és un altre espai que els causa bastant curiositat, ja que amb una fulla d’arbre, un full blanc i un color de fusta, poden veure com els surt el dibuix d’una fulla perfecta i original d’arbre, treballant amb diferents mesures i formes de fulles.

Com a tots els ambients que treballem a Educació Infantil, el millor i més important, és que els nens i nenes aprenen a ser autònoms, a desplaçar-se i escollir els diferents ambients de què disposem, i al mateix temps aprenen a dur a terme les normes de convivència i també a treballar en equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>